TOP 10 maşini diesel în 2017

Autor: Marius Vișan 23 mai 2017 Știri auto

Motoarele diesel sunt printre cele mai populare din Europa, peste 50% din maşinile vândute utilizând motorina ca şi combustibil. Economia de combustibil şi performanţele sunt principalele calităţi care au crescut notorietatea motoarele diesel.

Printre avantaje menţionăm că puterea motorului diesel este egală cu varianta pe benzină, un cuplu mare obţinut la o turaţie scăzută, un grad scăzut de plouare şi un consum scăzut de combustibil. De asemenea scumpirea accentuată a petrolului a asigurat practic supremaţia mototorizărilor Diesel în Europa, unde restricţiile de noxe nu sunt la fel de drastice ca peste ocean.

Ca un dezavantaj al motoarelor care funcţionează pe motorină, trebuie specificat preţul cu 1.000 până la 1.500 de euro mai mare decât pentru motoarele clasice. Deci pentru a se justifica achiziţia unei maşini diesel trebuie ca diferenţa de preţ să fie amortizată într-un an. Aceasta înseamnă un rulaj mai mare de 20.000 de kilometri parcurşi pe an. Mai trebuie ţinut cont că întreţinerea motoarelor Diesel este mai scumpă decât a celor pe benzină.

Carbuyer.co.uk a făcut un top cu cele mai bune diesel-uri din 2017. Iată care sunt acestea: 

1. Skoda Superb Estate


 

2. Mercedes E-Class

3. BMW Seria 3

4. Opel Astra

5. Audi A4 

6. SEAT Leon

7. Volkswagen Golf 

8. Mazda CX-5

9. Peugeot 308

 

10. MINI

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide