TOP 9 cele mai bune maşini de oraş în 2018

Autor: Marius Vișan 13 mart. 2018 Știri auto

Maşinile „de oraş” devin din ce în ce mai bune. Zilele când acestea erau ieftine şi slab dotate au luat sfârşit, iar acum ele sunt mult mai bine echipate, sunt mai uşor de manevrat şi foarte practice pentru dimensiunile lor. 

Lista cu 9 cele mai bune maşini de oraş este alcătuită din maşini atrăgătoare şi cu niveluri generoase de echipamente în standard. 

1. Volkswagen Up

După cum bine ştim cu toţii, Volkswagen up! este o maşină destinată traficului urban. Dimensiunile sale reduse şi design-ul său simpatic ne-au demonstrat că face cu ochiul oricărui trecător, indiferent de vărstă sau sex. Citadina cu un aer retro dar cu un aspect modern are o personalitate puternică iar nemţilor le place acest lucru. Însă pentru a-i pune în valoare şi latura practică, VW a lansat şi varianta de caroserie în 5 uşi.

2. Seat Mii

SEAT Mii poate fi considerat o Skoda Citigo mai frumoasă sau un Volkswagen Up! mai abordabil. Aşadar, ibericii de la SEAT s-au hotărât să ne arate propria interpretare a conceptului de city-car spaţios.

3. Skoda Citigo

După ce Volkswagen UP! a debutat la Salonul Auto Frankfurt 2011, la scurt timp a apărut şi versiunea cehă acestuia – Skoda Citigo. Este al şaptelea model din gama producătorului ceh. Vizual, silueta lui UP! este uşor de recunoscut, dar elementele de identitate Skoda, cum ar fi calandrul cromat şi forma caracteristică a farurilor creează o identitate aparte. Cu o lungime de 3,56 metri, o lăţime de 1,65 metri şi o înălţime de 1,48 metri, Citigo este unul dintre cele mai mici autovehicule din segmentul său. Volumul compartimentului pentru bagaje este de 251 de litri, dar poate fi extins la 951 de litri, prin plierea scaunelor din spate.

4. Suzuki Ignis

Ignis s-a dovedit a fi una dintre acele maşini pe care le iubeşti sau le urăşti, iar toate astea i se trag de la felul cum arată. Suzuki este o marcă de maşini care încearcă să facă lucrurile în mod diferit. Suzuki Ignis este una dintre cele mai uşoare maşini – doar 810 kg. Acest lucru înseamnă că motorul pe benzină Dualjet de 1,2 litri are o greutate mai mică, iar puterea ajunge la 89 de cai. Modelele mai scumpe au un sistem hibrid, motorul electric ajutând celălalt motorul pe benzină la turaţii reduse şi la reducerea consumului de combustibil.

5. Hyundai i10

Cel mai mic model din gama Hyundai poate parca oriunde dar oferă loc pentru patru persoane şi un pic de bagaj.

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide