Tornada Mercedes

Nu este un nou model, nu este o nouă campanie publicitară şi nici o metaforă menită să hiperbolizeze vreo acţiune a constructorului german. Este o tornadă în adevăratul sens al cuvântului.

Tornada Mercedes Tornada Mercedes
Muzeul Mercedes Benz din Stuttgart nu este unic doar datorită vehiculelor din interior, dar şi datorită celei mai puternice tornade artificiale din lume. Recordul a fost înregistrat sub prezenţa reprezentantului Guinnes Book of Records Olaf Kuchenbecker.

Deşi la prima vedere aţi crede că este doar o piesă decorativă, tornada înaltă de 34 de metri este funcţională, rolul ei fiind de evacuare a fumului în caz de incendiu. Pentru a obţine aprobările de la autorităţi şi pentru a indeplini normativele cu privire la protecţia impotriva focului, inginerii germani au trebuit să vină cu o soluţie inovatoare de eliminare a fumului ce se bazează pe principiul de funcţionare al unei tornade.

În cazul unui incendiu 144 de orificii din pereţi se deschid injectând aer în curtea imensă ducând la formarea unei tornade artificiale ce elimina tot fumul prin intermediul unui orificiu montat în tavan. Impresionant, nu?