Type R, Golf R şi Focus RS, concurenţa voastră coreeană e aici (video)

Autor: Alexandru Banu 13 dec. 2017 Știri auto
Type R, Golf R şi Focus RS, concurenţa voastră coreeană e aici (video)

Calitatea coreeană (sudcoreeană) nu mai e o surpriză. Oamenii ăştia şi-au văzut de treaba lor şi au urcat la standardul aproape premium. Şi în curând vor fi acolo. Piaţa lor e însă cea de maşini până în 20.000 de euro. De acolo vin banii mulţi. Şi coreenii au învăţat să ofere opţiuni ca la balamuc pe maşini de două ori mai ieftine decât concurentele cu tradiţie din Germania, Franţa sau Italia. America e plină de Hyundai-uri, Europa şi ea. La fel de bine merge şi geamăna Kia. Vinde Hyundai aceeaşi maşină de două ori, numai cu o altă caroserie, de nu are treabă. Şi asta e perfect pentru companie. Ultimul mare succes se vede în compacta Elantra care e qvasiprezentă în parcul nostru auto. Sigur că exagerăm, dar nu ne putem abţine. Coreea cucereşte oamenii raţionali care au îneţeles că nu mai e loc de fiţe scumpe într-un trafic mai mult netrafic. Stai, nu mergi, nu prinzi 20 km/h. Bară la bară, pe uscat, ploaie sau vânt. Nu ai nevoie de supercai putere, de o direcţie perfectă şi de exagerări dinamice ca să te mişti 1 m / h. Iar coreenii s-au adaptat la realitatea din România, Europa şi din toată lumea.

Ca să nu mai fie ciuca miştourilor, Hyundai s-a gândit să arate că poate şi ea dacă vrea. Aşa cum spunea cândva un om de la Peiugeot la o conferinţă de presă: credeţi că noi nu putem să facem maşini ca BMW? Putem, dar nu vrem asta pentru că nu e locul nostru acolo.

Hyundai demonstrează în acest filmuleţ că locul ei poate fi oricând lângă hothatch-uri ca Type R sau Focus RS. Cu 270 de cai, i30 N este maşina racing care accelerează sublim de la 90 la 250 km/h, viteza maximă limitată electronic. Sigur că nu vorbim de viraje sau de tipul asfaltului pe care a prins aderenţă ca să ne arate această performanţă, însă e clar că maşina asta e în aceeaşi ligă cu modelele tradiţional-hothatch-uri despre care aminteam 3 rânduri mai sus.  Hai să vedem filmuleţul în care Hyundai arată că face maşini puternice la fel de bune ca Germania şi Japonia.

HYUNDAI i30N 90-150 KMH VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide