UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto

Doamnelor şi domnişoarelor, Uniunea Europeană vă oferă un ”mărţişor” neaşteptat: în cazul asigărilor auto nu vor mai exista diferenţieri în funcţei de sex, iar femeile vor plăti la fel de mult ca şi bărbaţii, chiar dacă produc mai puţine accidente. Vi se pare corect?

UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto UE a decis: femeile vor plăti mai scump asigurările auto

Faptul că femeile produc mai puţine accidente decât bărbaţii a fostdemonstrat de numeroase studii, prin urmare femeile plăteaupână acum cu până la 45% mai puţin asigurările auto. Separe că acest lucru este considerat de Uniunea Europeană o"discriminare", aşa încât femeile nu vor mai beneficia de acestdrept.

Ne pare rău că trebuie să vă aducem la cunoştinţă acest faptchiar acum, în luna femeilor, dar nu noi suntem misoginii, cimembrii Curţii de Justiţie Europene, care vor interzicecompaniilor de asigurări auto să mai aplice diferenţierea înfuncţie de sex începând din 21 decembrie 2012. Decireprezentantele sexului frumos şi mai atent la volan mai au aproapedoi ani în care vor plăti mai puţin ca bărbaţii asigurărileauto.

Nu e vorba doar de asigurări auto, principiul urmând a fiaplicat şi pentru asigurările de sănătate, de viaţă sau de pensie.Iar, dacă aveţi intenţia să ne blamaţi pe noi, bărbaţii, pentruaceastă idee, trebuie să ştiţi că una dintre cele mai înfocatesusţinătoare a acestei propuneri este chiar vice-preşedintaComisiei Europene, Viviane Redding, o cunoscută combatantă pentrudrepturile egale ale femeilor şi bărbaţilor în UniuneaEuropeană.

VI SE PARE CORECTĂ DECIZIA UE PRIVIND ASIGURĂRILE AUTO PENTRUFEMEI?