UE îndeamnă producătorii de automobile să adopte un comportament „mult mai etic”

Autor: Mediafax 07 feb. 2018 Știri auto
UE îndeamnă producătorii de automobile să adopte un comportament „mult mai etic”

Comisarul european pentu Industrie, Elzbieta Bienkowska, a informat membrii Parlamentului European că va cere tuturor statelor „să verifice dacă astfel de teste sunt conduse”.

Săptămâna trecută Guvernul Germaniei a denunţat experimente finanţate de producători auto germani, precum Volkswagen, Daimler şi BMW, în care oameni şi maimuţe au inhalat noxe diesel, pentru observarea efectelor.

Elzbieta Bienkowska a declarat în faţa adunării membrilor Parlamentului, care a avut loc la Strasbourg, că „producătorii de autombile trebuie să adopte un comportament mai etic şi mai responsabil”, adăugând că organul executiv al Uniunii Europene, Comisia Europeană, condamnă astfel de teste.

Potrivit publicaţiei Stuttgarter Zeitung, Grupul European de Cercetare privind Mediul şi Sănătatea (EUGT) a expus, în 2014, 19 bărbaţi şi şase femei, precum şi zece maimuţe noxelor diesel emise de mai multe tipuri de maşini, în cursul unor experimente efectuate într-un laborator din Albuquerque (New Mexico). Asociaţia EUGT a fost desfiinţată de producătorii auto în 2017.

„Nu există nicio lege a Uniunii Europene care să justifice un astfel de comportament”, a mai declarat Bienkowska.

Potrivit unui sondaj recent, aproximativ 52% din germani au declarat că şi-au „pierdut încrederea” în industria auto.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide