Ultimele rezultate EuroNCAP pentru trei modele

EuroNCAP a da publicităţii ultimele rezultate ale testelor de impact pentru modelele: Alfa Romeo Giulietta, Mazda CX-7 şi BMW seria 5.

Rezultatele celor de la EuroNCAP pentru modelele Alfa Romeo Giulietta, BMW Seria 5 şi Mazda CX-7 se pot rezumala următoarele: cea mai bună protecţie pentru pietoni esteoferită de BMW Seria 5, înregistrând 28 de puncte,respectiv un procentaj de 78%, datorită capotei active. Locul doila acest capitol este ocupat de Alfa Romeo Giulietta, şi evident pelocul trei se afă Mazda CX-7.

Ocupanţii adulţi din maşina italiană vor fi cel mai bineprotejaţi, maşina înregistrând un punctaj de 35 de puncte, adică unprocentaj de 97%. Pentru determinarea valorii generale deprotecţie a adulţilor, se ţine cont de toate tipurile de impact pecare EuroNCAP le efectuează. Pe locul 2 se regăseşte modelul germancu un procentaj de 95 %, iar pe ultimul loc, maşina japoneză care aînregistrat un procent de protecţie de 76%. Clasamentulpăstrându-se şi la protecţiia copiilor, astfel Alfa RomeaGiulietta are un precentaj de 85%, BMW Seria 5 - 83%, iarMazda CX-7 - 79%.