Un Bugatti, 2 x Lamborghini şi un Ferrari sunt mai ieftine împreună, nou-nouţe

Autor: Alexandru Banu 13 oct. 2017 Știri auto

Când eram noi mici, prin adolescenţa târzie când ne gândeam la carnet, o maşină foarte scumpă costa vreo 500.000 de dolari. Aşa ne spuneau taţii şi prietenii mai mari. Că un Rolls Royce e jumătate de milion.

Nici măcar nu ne-am pus vreodată problema acestei jumătăţi de milion. Nu puteam să gândim ce înseamnă. Pentru că nu făceam nici primii bani din viaţă. Cel puţin legal (pentru că mai erau şmecherii care făceau combinaţii cu telefoane).

Când ne-am făcut mari şi am început să lucrăm la reviste auto, am început să aflăm că un Rolls nu e 500.000 bătut în cuie, ca şi cum ar fi km 73 de pe A2. Nu, era undeva la 250.000, iar o versiune cu plafoane înstelate şi miniuni personalizate ajungea într-adevăr la 500.000 de euro. Dolari pe atunci.

Au apărut însă hipercar-urile care au bătut recordurile ca Zidane sau Bale. Deja un Bugatti de 1 milion de euro ni se părea ceva la fel de normal de neconştientizat cum ni se păreau maşinile de 500.000 la 16 ani. Adică e o sumă peste care trecem cu aceeaşi lejeritate ca peste 1 leu. Nu contează leul pentru că se duce într-o fracţiune de secundă, la fel nu contează milionul pentru că nu-l avem.

A mai apărut un Chiron acum jumătate de an la 2.5 milioane de euro şi am zis că joaca trebuie să se oprească. Nivelul Neymar (vândut cu 222 mil. euro la PSG) al maşinilor fusese atins. Ce să coste mai multe şi de ce? Maşinile de epocă sunt cu totul altceva, sunt capitaluri de investit şi de vândut când e preţul sus. Noi vorbim de maşini noi, luate din showroom-uri sumpe, din cele mai scumpe.

Şi aşa ajungem la Vulcan, 1 Aston Martin din cele 24 produse. Cu un motor V12 de 7 litri şi 800 de cai putere. Viteza maximă e de 320 km/h pe circuit. Nici măcar James Bond nu s-a atins de el.

Al 14-lea model înseriat dintre cele 24 costă 3.8 milioane de dolari pentru că are acest Verde Ithaca (chiar “Verde” e numele original specific … Lamborghini.

Cu tot cu acest verde şi la interior în contrast cu tema predominant neagră, maşina are numai 320 de kilometri la bord şi are regim de excludere de la plata taxelor vamale.

 

Acum puteţi să vi-l luaţi liniştit de AICI dacă tot aţi aflat că e scutit de taxe vamale.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide