Un mini Volkswagen pentru pitici

Exact, cei de la Volkswagen, în goana de a deveni numărul unu mondial, iau în calcul orice clienţi, pentru care creează maşini adaptate. Din păcate pentru cei cu nanism hipofizar, Volkswagen Mini-Gol nu e un model de serie mare, ci unul conceput din raţiuni de marketing.

Un mini Volkswagen pentru pitici Un mini Volkswagen pentru pitici

VW Mini-Gol la scara redusaFiliala Volkswagen Brazilia afăcut un lucru foarte interesant. De fapt, două, pentru căîn acest moment există două modele Volkswagen Gol la scarăredusă. Nu vorbim nicidecum de nişte jucării, ci de maşinicare pot fi conduse în viaţa reală.

Volkswagen Mini-Gol se aseamănă foarte bine cu un modelnormal VW Gol, dar este "intrat la apă" cu30% faţă de maşina de serie. Prin urmare, are numai 2,25 metrilungime, iar lăţimea este în jur de 1 metru. Interiorul luiMini-Gol poate primi doar persoane de până la 1,5 metri înălţime -deci ori copii, ori persoane cu nanism hipofizar.

VW Mini-Gol are motor de kartMotorizarea este asigurată deun motor de kart, care dezvoltă 5,5 CP. Viteza maximă amaşinii este şi ea la cote mini: doar 27 km/h. Totuşi, postul deconducere se bucură de aproape acelaşi tratament ca modelul maimare, de serie, preluând cu fidelitate liniile planşei de bord.

Cele două modele create de Volkswagen Brazilia nu suntde vânzare, în cazul în care cineva este interesat. Unadintre maşini este folosită în Parcul de distracţii Ocio, din SantaCatarina (Brazilia), iar cealaltă face obiectul diferitelorexpoziţii sau evenimente unde brandul este prezent cu exponate.

Oare Volkswagen a pus şi aceste două maşini la socoteală când acomunicat cifrele de producţie?