Un nou premiu pentru Mazda MX-5

Cel mai bine vândut roadster din toate timpurile, Mazda MX-5 a mai obţinut un premiu, câştigând titlul de „Cea mai bună maşină sport” din 2010 în urma sondajului JD Power privind satisfacţia clienţilor din Marea Britanie.

Un nou premiu pentru Mazda MX-5 Un nou premiu pentru Mazda MX-5

Peste 17.000 de proprietari din Marea Britanie au participat lasondajul anual. Posesori ai modelului iconic şi-au notat maşinilecu scoruri maxime pentru aspect, calitatea interioară şiexterioară, fiabilitate, perfomanţă, costuri de întreţinere şipentru seviciile post-vânzare.

După numărarea voturilor, Mazda MX-5 a obţinut un grad desatisfacţie de 82,3% - devansând modele de lux ca Mercedes-Benz SLKşi Audi TT, dar şi VW Eos - revendincând titlul de "Cel mai bunmodel din clasă".

Mazda MX-5 este un model obişnuit să se clasezeîn top în sondajul JP Power, fiind deseori votat cel mai bun modelsport în ţări diferite. Posesorii acestui model l-au apreciatpermanent, de peste 20 de ani, ca fiind un roadster accesibil,rezistent şi foarte plăcut la condus. În această perioadă MX-5 aobţinut peste 160 de premii, şi a fost vândut în 870.000 deexemplare, devenind unul dintre modelele de referinţă aleindustriei cu fani entuziaşti pe toate continentele.