Un şofer surprins pe A3 cu 235 km/oră a primit o amendă record

Autor: Mediafax 03 sept. 2018 Știri auto
Un şofer surprins pe A3 cu 235 km/oră a primit o amendă record

62 de şoferi au fost prinşi, săptămâna trecută, conducând cu viteze excesive pe autostrăzi. Cea mai mare viteză a fost înregistrată pe A3, unde poliţiştii au prins un bărbat care conducea cu 235 km/h şi nu avea asupra sa permisul.

În perioada 27 august – 2 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliţiei Române au depistat 56 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză pe autostrăzi cu mai mult de 50 km/h, iar în 6 cazuri şoferii au fost depistaţi circulând cu viteze peste 200 km/h.

De asemenea, în alte 5 cazuri şoferii au fost depistaţi conducând sub influenţa băuturilor alcoolice, pe numele lor fiind întocmite dosare penale (cei depistaţi conducând cu peste 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat) sau aplicate sancţiuni contravenţionale (cei depistaţi conducând cu o concentraţie de alcool sub 0.4 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat).

Cea mai mare viteză a fost înregistrată la data de 2 septembrie pe A3, când poliţiştii au depistat un bărbat care conducea cu viteza de 235 km/h şi nu avea asupra sa permisul de conducere.

Şoferul a fost sancţionat cu amendă totală de 4.060 de lei, iar poliţiştii i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

Toţi şoferii depistaţi conducând cu viteză excesivă au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.900 de lei, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 zile.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide