Undă verde pentru Porsche 918 Spyder

În sedinţa de săptămâna trecută, Consiliul de Supraveghere al Porsche AG, Stuttgart, a dat undă verde pentru dezvoltarea modelului de serie Porsche 918 Spyder.

Undă verde pentru Porsche 918 Spyder Undă verde pentru Porsche 918 Spyder

Având în vedere răspunsul copleşitor din partea publicului si aclienţilor cu privire la studiul-concept, Consiliul de Supravegherea delegat Consiliului de Administraţie al Porsche misiunea pentru adezvolta un model de serie care să aibă la bază maşina prezentată.Acest studiu-concept al unei maşini sport de înaltă performanţă cumotor amplasat central şi cu tehnologie hibridă plug-in a făcutfurori în toată lumea la debutul său în cadrul Salonului Auto de laGeneva 2010, precum şi la Auto China în Bejing.

Michael Macht, Presedintele Consiliului de Administraţie alPorsche AG: "Producerea modelului 918 Spyder într-o serie limitată,dovedeşte că am ales drumul corect pentru Porsche în ceea cepriveşte Porsche Intelligent Performance şi combinarea concepteloreficiente de propulsie cu înalta performanţă. Vom dezvolta 918Spyder în Weissach şi îl vom asambla la Zuffenhausen. Aceasta esteo decizie favorabilă si pentru locaţia de producţie dinGermania."

Studiul-concept 918 Spyder permite emisii CO2 de doar 70 g/km,ceea ce corespunde unui consum de combustibil de 3.0 litri/100 kmconform NEDC, pe de o parte si performanţa maşinilor super-sport,pe de altă parte. Această extrem de eficientă tehnologie depropulsie se întrepătrunde într-o legătură simbiotică cu design-ulimpresionant şi cu tehnologia de ultimă oră din motorsport care,caracterizează 918 Spyder. Detaliile suplimentare de produs pentru918 Spyder vor fie dezvăluite în următoarele luni.