Unde se va produce motorul noului BMW i8 Roadster

Autor: ProMotor 05 iul. 2018 Știri auto

i8 Roadster, cel mai nou model electric al companiei BMW, va avea un motor provenit de la uzina BMW Group din apropiere de Birmingham. Aici s-au produs motoare şi pentru BMW i8 Coupé – cel mai bine vândut automobil sport plug-in hybrid din lume, încă de la lansarea sa în 2014. 

Câştigător al Premiului International Engine of the Year, motorul pe benzină, cu trei cilindri, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo este combinat cu un motor electric hibrid, formând astfel sistemul de propulsie plug-in hybrid i8. 

Motorul supraalimentat cu trei cilindri, dispune de injecţie directă şi gestiune variabilă a supapelor VALVETRONIC, oferă o putere maximă de 170 kW/231 CP la o capacitate de doar 1,5 litri, la care se adaugă cuplul maxim de 320 Nm.

Cu motorul termic şi cel electric acţionând împreună, puterea sistemului este de 275 kW/374 CP. Noul BMW i8 Coupé accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde, în timp ce noul BMW i8 Roadster are nevoie de 4,6 secunde pentru efectuarea sprintului.

Motoarele termice pentru i8 sunt asamblate manufacturier de către o echipă de specialişti. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide