Următoarea generaţie Dacia Logan este gata

Proiectul Dacia Logan II, cunoscut sub numele X52, este în mare parte gata, constructorul începând negocierile cu furnizorii de subansamble.

Următoarea generaţie Dacia Logan este gata Următoarea generaţie Dacia Logan este gata

Viitorul Dacia Logan este în prezent un proiect strict secret şisingurul lucru care se cunoaşte în prezent este numele de cod, X52.Ziarul Financiar adiscutat însă cu principalii furnizori pentru a afla detalii noidespre urmaşul lui X90. Astfel, aflăm că majoritatea furnizorilornegociază deja cu Renault contractele pentru furnizarea decomponente pentru viitorul model, proiectarea componentelor fiinddeja finalizată.

Din păcate nuaflăm prea multe detalii concrete. Conform lui Cătălin Tischer,director general Mahle, furnizor al filtrelor de aer,motorizările rămân aceleaşi, cu cilindreeneschimbate, dar au devenit mai performante având unconsum mai mic şi de asemenea emisii de dioxid de carbonreduse.

O ipotezăinteresantă este emisă de reprezentanţii Elba Timişoara, furnizorulblocurilor optice, care spun că există posibilitateainserării tehnologiei LED în farurile viitorului Logan.Declaraţia este însă uşor înşelătoare, pentru că este greu decrezut că Renault va implementa blocuri optice întâi pe Logan,atâta timp cât majoritatea modelelor Renault nu au aşaceva.

Viitoareageneraţie Dacia Logan ar trebui să iasă pe piaţă în 2012, dar separe că nu va fi singurul automobil low-cost lansat în acel anCitroen şi Peugeot pregătind şi ei un automobil accesibil.Citiţi în continuare pe ZF.ro care sunt ameninţările viitoruluiDacia Logan.