Vânzare maşini second – hand. Cât de repede le vinzi la mâna a doua şi care sunt mărcile şi modelele care se dau cel mai bine?

Autor: Alexandru Banu 03 aug. 2017 Știri auto

2016 – 20.000 de maşini SH s-au dat pe Autovit.ro. VW, BMW, Audi şi Opel, apoi Ford, Mercedes, Skoda, Renault, Dacia şi Peugeot sunt în top 10 mărci preferate.

Cele mai căutate maşini în 2016 au fost între 5 şi 10 000 de euro, iar cele mai cumpărate au fost sedanurile, break-urile şi SUV-urile.  În topul modelelor sunt Passat, Golf, Seria 3, A4, Astra.

Cinci dintre mărcile favorite ale noastre sunt nemţeşti. La polul celălalt sunt Seat, Toyota, Land Rover, Suzuki, Fiat, Citroen, Nissan şi Mitsubishi.

 

7 din 10 maşini vândute sunt producţie germană. În top sunt 2 modele VW, urmate de BMW, Audi şi Opel. Totuşi, sunt şi maşini Ford, Skoda, Renault sau Dacia.

În România creşte cererea de SUV-uri. Anul trecut s-au dat aproape 1.000 de maşini BMW şi sute de modele de acest gen de la Audi.

Autovit.ro a studiat cât de repede vinzi maşina de la postarea anunţului. Opel-urile se vând rapid, în maximum 14 zile de la publicarea anunţului. Volkswagen, Skoda, Audi şi Ford stau online în medie 21 de zile, în timp ce la 50% din mărci, timpul mediu de vânzare este de o lună.

Mărcile care se vând greu sunt numără Subaru (aproape 2 luni), Volvo (şase săptămâni), Ssansgyong (50 de zile), Jaguar, Lancia şi Jeep (peste 40 de zile).

 

După modelele vândute, românii preferă Astra, Passat şi A4, care se vând într-un interval de 14-18 zile.

Alte modele care se vând repede sunt Megane (21 de zile), Fabia (17 zile), Polo (16 zile), Corsa (14 zile), Fiesta (18 zile), A3 (28 zile).

 

La SUV-uri, media BMW este de 30 de zile, ca la Audi. Duster, Ford Kuga, Hyundai ix35, Mazda CX-3, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka şi Volkswagen Touareg se dau în 4 săptămâni.

 

La polul opus, cel mai greu se vând modele de nişă, al căror timp mediu de vânzare este de 45-60 de zile.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide