Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea

De obicei, producătorii se laudă că sunt primii în topul vânzărilor. Însă, în cazul triadei germane premium, lupta pentru locul al doilea este mult mai importantă. După primele 6 luni din 2010, Mercedes reuşeşte să se impună în faţa Audi.

Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea Vânzări maşini premium: Mercedes pe locul al 2-lea

Dacă în domeniul reclamelor, este deja de notorietate rivalitatea Audi vs. BMW, iată că, în ce priveşte vânzările peplan global, asistăm la o bătălie foarte strânsă între Mercedes şiAudi. În 2010, Audi a reuşit să vândă mai mult în primul trimestru şi se părea că nu va avea mari probleme sădevanseze chiar şi BMW. Luna mai, însă, a răsturnat pronosticurile,Mercedes luându-şi revanşa.

Iar acum, după primele 6 luni ale lui 2010, situaţia a devenitclară: Mercedes a vândut mai mult decât Audi. Ce-i drept,diferenţa este foarte mică: doar 1.750 de unităţi.Dacă BMW reuşeşte să îşi menţină poziţia de lider, cu 585.755 demaşini, Mercedes şi Audi nu sunt mult în urmă, având vânzări de556.700 unităţi, respectiv 554.950 unităţi.

Dacă ne referim la creşterile procentuale, raportat la aceeaşiperioadă din 2009, situaţia este inversă, Audi având o creştere de19,1%, Mercedes de 15,2%, iar BMW de 14,1%. Important rămâne faptulcă toţi cei trei producători premium germani sunt pe plus.

Pentru cei de la Mercedes, cererea mare de modele E-Class şiS-Class a mai contribuit la un record: 113.300 unităţi vândute înluna iunie, ceea ce, din punct de vedere statistic, reprezintă ceamai bună valoare de vănzări înregistrată în luna iunie până acum.Bineînţeles, oficialii sunt încrezători în evoluţia foarte bună şiîn a doua jumătate a lui 2010.

Pe de altă parte, cei de la Audi şi-au arătat ambiţia de a-şidepăşi recordul de 1.003.469 de unităţi vândute în 2008, dar şidepăşirea valorii de 100.000 de unităţi comercializate pe piaţa dinSUA. Deşi pe piaţa germană, Audi a înregistrat un regres de 5,1%,cererea foarte mare din China menţine marca de lux a concernuuiVolkswagen pe un trend ascendent.

Deocamdată, lupta pentru supremaţie rămâne deschisă între ceitrei constructori premium germani. Aşa încât casele de pariurirămân deschise.

CINE CREDEŢI CĂ VA FI LIDER LA FINALUL LUI2010?