Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie

Cei de la Porsche sunt extrem de mulţumiţi: au vândut deja, în primul an de producţie, peste 22.000 de modele Panamera. Iată şi o mică analiză pe versiuni şi pieţe.

Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie Vânzări Porsche Panamera în primul an de producţie

De la lansarea comercială, începută în septembrie 2009 înEuropa, Porsche Panamera aajuns, după un an, la un număr de 22.581 maşinicomercializate. Iar, ca producţie, s-a depăşit deja"borna" celor 25.000 de unităţi.

Din cele peste 22.000 de exemplare vândute în întreaga lume,peste 10% (adică 2.530 de exemplare) au fost vândute pepiaţa domestică Germania. Unde, în ciuda scăderii drasticea vânzărilor totale de maşini, cei de la Porsche văd crescând de lalună la lună numărul de clienţi de Panamera.

Vanzari dupa 1 an: Porsche Panamera a depasit 22.500 exemplare vandute

Cea mai de succes versiune este Panamera 4S,model dotat cu tracţiune integrală, având 400 CP şi care estepenultima versiune în gamă: nu mai puţin de 9.394 de clienţi auoptat pentru această versiune, în timp ce Panamera Turbo a fostcumpărată de numai 6.171 clienţi.

Versiunea intermediară Porsche Panamera S (cu transmisite doarpe puntea spate) a fost preferată de 4.563 de clienţi, iarversiunile de bază Panamera şi Panamera 4 au fost cel maipuţin vândute: prima a convins doar 1.181 clienţi, iar adoua un număr de 1.209.

Interesant, versiunea de bază recent lansată, Porsche Panamera V6, deşi de foarte puţin timppe piaţă, a reuşit să convingă până acum 2.390 de clienţi.Totuşi, este clar că Panamera rămâne una dintre cele mai râvnitemaşini de lux, versiunile de top bucurându-se de cel mai maresucces.

Cele mai multe Panamera vândute au fost vopsite în negru "BasaltBlack" (20,1%), nuanţă urmată de "Carrera White" (15,2%) şi "CarbonGrey" (14,7%). Iar metropolele cu cele mai multe Panamerasunt, în ordine, Los Angeles (890 exemplare), New York(760 exemplare), Hong Kong (300 exemplare) sau Dubai (285exemplare).

Urmează versiunea Panamera Hybrid, care probabilva convinge suficient de mulţi clienţi care vor să pozeze înprieteni ai naturii, iar în 2013, Panamera va beneficia de unfacelift, dar va da naştere şi unei versiuni coupe cu douăportiere, poate chiar şi unui cabriolet.