Vânzări record pentru Volkswagen in primul semestru

Volkswagen AG îşi continuă drumul spre supremaţie raportând cel mai bun prim semestru din istoria grupului .

Vânzări record pentru Volkswagen in primul semestru Vânzări record pentru Volkswagen in primul semestru

Acum ceva vreme reprezentanţii Volkswagen AG spuneau că vor sădevină cel mai important grup auto până în 2018. Visul lor se parecă se va materializa mult mai repede decât preconizau, având unprim semestru 2010 foarte bun în materie de vânzări globale. Astfel cu cele 3,58milioane de automobile vândute, Volkswagen AG a avut cel mai buneprime şase luni din istorie, crescând 15,5% faţă de aceeaşiperioadă a anului trecut. În tot anul 2009 Volkswagen AG areuşit să vândă 6,3 milioane de automobile, un volum care pare săfie uşor depăşibil, după performanţa din perioada Ianuarie - Iunie2010.

Principala piaţă pentru Volkswagen a fost China, care reuşeştesă depăşească sistematic Germania în statisticile de vânzăriVolkswagen AG. Cele950.300 unităţi livrate în primul semestru înseamnă o creşterefoarte consistentă de 45,7%. Volkswagen intenţionează să construiască o nouă fabrică,operaţională în 2013. Anul trecut China a fost unul dintre cei maiimportanţi importatori Volkswagen, 1.4 milioane de automobile fiindlivrate pentru această piaţă.

Tot la capitolulcreşteri, vânzările din SUA au avansat cu 29,2%, în timp ceîn Germania au scăzut cu 28,7%, datorită sistăriiprogramului de înnoire a parcului auto german. Brandul cu cea maiimportantă creştere a cererii în primul semestru a fost Audi, alecărui vânzări au crescut cu 19,1%, până la 554.900unităţi.