Vânzări Subaru în România

Autor: Mediafax 05 iun. 2007 Știri auto
Vânzări Subaru în România

Contravaloarea celor circa 500 de maşini va fi de circa nouă milioane de euro. "Vânzările vor fi impulsionate de extinderea reţelei de dealeri până la 14 concesiuni la sfârşitul anului 2008, de eliminarea percepţiei de marcă de nişă, de avansul general al pieţei şi de lansarea noilor modele Impreza şi Justy, până la sfârşitul acestui an", a spus Kanonopoulos.

Noul Impreza va fi lansat în această toamnă la Salonul Internaţional Auto Bucureşti, iar modelul supermini Justy, fabricat în Japonia, va avea lansarea comercială cu o lună înainte şi va distribuit la un preţ 19.000 euro, cu toate taxele incluse.

Compania va deschide, marţi, la Bucureşti, un nou show-room şi o unitate service, investiţia în complexul cu o suprafaţă de 800 metri pătraţi fiind de circa 400.000 euro. Subaru Motors Trading intenţionează să deschidă trei concesiuni până la sfârşitul acestui an, reţeaua urmând să ajungă la 11 unităţi. Compania controlează două concesiuni în Bucureşti şi câte una la Iaşi, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Braşov şi Cluj-Napoca.

Vânzările Subaru pe piaţa românească au ajuns anul trecut la 362 unităţi, faţă de 291 de unităţi în 2005, fiind impulsionate de lansarea noilor versiuni Outback Legacy şi Impreza, cu un motor de 1,5 litri, precum şi a vehiculului de teren premium Tribeka. Subaru Motor Trading a devenit importator general al automobilelor Subaru la jumătatea anului trecut, când a deschis în Voluntari primul său complex integrat. Firma este subordonată companiei Subaru Motor Hellas din Grecia, distribuitor al mărcii japoneze pentru zona balcanică.

Clienţii mărcii sunt reprezentaţi în general de pasionaţi şi conducători auto sportivi, cu vârste cuprinse între 20 şi 50 ani, însă compania derulează campanii de promovare a mărcii pentru extinderea segmentului. Subaru Motor Hellas controlează pe lângă distribuţia pe piaţa românească şi comercializarea modelelor în Bulgaria (trei concesiuni), Republica Moldova şi Macedonia (câte o concesiune).

Vânzările de autoturisme pe piaţa românească au crescut anul trecut cu circa 20%, la peste 256.000 unităţi, cererea totală, incluzând şi vehicule comerciale, fiind aproape 300.000 unităţi, în creştere cu 16%. Importatorul general al mărcii Subaru în România l-a invitat la Bucureşti, cu ocazia deschiderii noului showroom, pe campionul mondial de raliuri Peter Solberg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide