Vânzările seriei Gran Turismo

Sony Computer Entertainment Inc. anunţă că vânzările francizei Gran Turismo, cel mai realist un simulator auto disponibil pe PlayStation, PlayStation2, PlayStation3 şi PSP(PlayStation Portable), au depăşit 60 de milioane de unităţi, la data de 6 decembrie 2010.

Vânzările seriei Gran Turismo Vânzările seriei Gran Turismo

Aceste vânzări impresionante au fost atinse la 12 ani şi 11 lunidupă lansarea japoneză a primului titlu al francizei, Gran Turismo,în decembrie 1997.

Franciza Gran Turismo, începând cu jocul original Gran Turismopână la cel mai recent Gran Turismo5, a fost dezvoltată o dată cuplatformele PlayStation. Mulţumită stilului inconfundabil de joc,graficii revoluţionare şi simulării realiste a experienţei decondus, franciza este recunoscută drept titlul de joc auto numărulunu pentru consola PlayStation, fiind aclamată nu doar deentuziaşti, ci şi de către piloţii de curse profesionişti şi decătre membrii industriei automotive.

Al nouălea titlu al celei mai bine vândute francize de curseauto, Gran Turismo 5 pentru sistemul PS3, beneficiază de o nouăgrafică pentru senzaţii mai realiste în timpul întoarcerilor şiderapării controlate şi creând o experienţă de condus mai intuitivăca niciodată. Jocul dispune de o galerie impresionantă de peste1.000 de maşini licenţiate ale liderilor producătorilor de maşini.Alte caracteristici îndelung aşteptate numără suportul 3Dstereoscopic, damage în timp real, efecte dinamice ale vremii şicomponentă complexă online, unde jucătorii pot concura în număr depână la 16, prin platforma PlayStation Network. Cu cea mai amplăpaletă de opţiuni de gameplay dintre titlurile Gran Turismo, GranTurismo 5 oferă o experienţă imersivă de divertisment posibilănumai pe consola PS3. La data de 6 decembrie, mai mult de 5,5milioane de unităţi Gran Turismo 5 au fost vândute global. GranTurismo 5 va continua să fie unul dintre promotorii platformeiPS3.

Pentru toţi fani Gran Turismo din jurul lumii, SCEI şi creatoriiseriei Gran Turismo - Polyphony Digital Inc., vor continua săpromoveze viguros dezvoltarea seriei Gran Turismo, ce poate săevolueze chiar mai mult prin intermediul platformei PS3 şi almediului online.