Versiune ecologică Ford Focus ECOnetic: 3,4 litri/100 km şi 89 g/km CO2

Autor: Oraan Mărculescu 07 sept. 2011 Știri auto
Versiune ecologică Ford Focus ECOnetic: 3,4 litri/100 km şi 89 g/km CO2

Modelul de clasă compactă Ford Focus ne gratulează la Salonul Auto Frankfurt 2011 cu o versiune foarte puţin poluantă: Focus ECOnetic se laudă cu un conum mediu de numai 3,4 litri/100 km şi emisii CO2 de 89 g/km – adică mai bine decât rivalul Volkswagen Golf BlueMotion (3,8 litri/100 km şi emisii CO2 de 99 g/km).

Aceste cifre foarte bune de consum şi emisii CO2 se datorează motorului TDCi de 1,6 litri şi 105 CP, dotat cu sistem Stop&Start şi având optimizate sistemul de răcire şi fricţiunea componentelor în mişcare. De asemenea, maşina beneficiază de detalii aerodinamice speciale, pentru scăderea rezistenţei la rulare, de upgrade-uri aduse transmisiei şi direcţiei, precum şi de un sistem de recuperare a energiei la frânare.

Pe tabloul de bord, există un mid indicator EcoMode, care ajută şoferul să conducă maşina cât mai eficient, nelipsind deja cunoscutul „gearshift indicator” (indicatorul pentru momentul oportul al schimbării treptei de viteză). Focus ECOnetic beneficiază şi de un nou filtru de particule, care neutralizează mai eficient particulele NOx.

Alături de Focus ECOnetic, Ford va mai expune versiunea economică a modelului de clasă mică, Fiesta ECOnetic, care, având acelaşi diesel TDCI de 1,6 litri, promite un consum mediu de numai 3,3 litri/100 km şi emisii CO2 de numai 87 g/km. De asemenea, vizitatorii vor putea vedea şi un motor pe benzină în trei cilindri, de 1.0 litri, din familia ECOboost.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide