VIDEO: Aventuri de weekend, la întâlnirea Club Duster

Autor: Gabriel Grosoiu 23 feb. 2012 Știri auto

Clubul Duster este foarte nou în peisajul auto românesc. Înfiinţat în septembrie 2011, acesta numără deocamdată cinci membri fondatori, care tocmai au hotărât să deschidă larg porţile organizaţiei. Şi cum altfel ar putea fi atraşi proprietarii primului SUV Dacia, dacă nu printr-o întâlnire de weekend, condimentată cu probe specifice unei maşini 4X4 şi cu multă distracţie.

Locul ales pentru ediţia 18-19 februarie 2012 a întâlnirii asociaţiei Club Duster a fost localitatea Moroieni, din judeţul Dâmboviţa, unde au fost „convocaţi” zece dintre cei mai activi useri ai forumului dedicat lui Duster, alături de specialişti din cadrul Renault Technologie Roumanie şi membrii echipei de off-road Duster 4X4 Everyone.

Prima zi a fost dedicată competiţiei, iar proba de început la care au fost supuse maşinile a fost concursul Miss Dusty. După o jurizare făcută cât se poate de serios, conform unor criterii clar stabilite de membrii clubului, s-a trecut la cursa contra contra cronometru, nu înainte, însă, ca toate cele nouă maşini aliniate la start să treacă prin turele de recunoaştere şi de calificare, pe traseul forestier de concurs.

Nici nu au apucat bine motoarele de Duster să se răcească, iar lunga caravană formată din aproape 20 de Dustere, în aproape toate culorile oferite de Dacia pentru acest model, a pornit într-o drumeţie montană. Pe cei de 60 kilometri ai traseului Moroieni – Bolboci – Padina, maşinile şi-au demonstrat competenţa în off-road, iar şoferii, îndemânarea de a conduce pe zăpadă.

Nu au lipsit încercările neaşteptate, sub forma „probelor de manevrabilitate”, cauzate de drumurile încă nedeschise de freze sau a întâlnirilor inopinate cu alţi şoferi, deloc pregătiţi pentru nivelul de dificultate a drumului. Dusteriştii, însă, au profitat de aceste momente, pentru a se ajuta reciproc şi pentru a se cunoaşte mai bine. Seara, la festivitatea de premiere, George Florea şi-a adjudecat locul I pentru cursa contra cronometru, iar Florin Niculescu a triumfat în concusul Miss Dusty.

Premiul pentru curajul de a participa la tot acest maraton cu un Duster 4X2 i-a revenit lui Cătălin Mureşan, însă bucuria celor trei nu a fost numai una simbolică. Club Duster, alături de Dacia, a pregătit pentru câştigători premii cât se poate de substanţiale, constând în elemente foarte utile în off-road. Ultima surpriză a serii a venit tot din partea clubului, sub forma unei tort „deghizat” perfect în Dacia Duster.

A doua zi, piloţii echipei Duster 4X4 Everyone ne-au împărtăşit succesele din 2011, realizate în competiţii de off-road organizate la Câmpulung Muscel, Mureş, Cluj sau Buzău. În toate cursele la care a participat anul trecut, echipajul a uimit prin performanţa obţinută cu un minimum de modificări, dar şi prin fair-play-ul de care a dat dovadă faţă de rivali.

Întâlnirea s-a terminat cu o prezentare foarte utilă, realizată de piloţii de off-road, legată de exploatarea cât mai eficientă a unei maşini preparate special. Cei dornici de aventură, dar fără experienţă în domeniu, au putut vedea cum se foloseşte corect un troliu, ce ustensile sunt importante în mediu sălbatic, dar mai ales, cum să supravieţuieşti chiar şi fără ele.

Concluzia după cele două zile? Dacia nu a reuşit să creeze doar un SUV competent în teren accidentat şi totodată un hit de vânzări, ci chiar o viitoare maşină de cult. Dacă oamenii din Club Duster decid să-şi petreacă ocazional weekend-urile cu familia şi prietenii, la volanul maşinii personale, în mijlocul pădurii, putem spune că Dacia Duster dă deja naştere unei adevărate pasiuni, ce nu poate decât să crească.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide