VIDEO: Bucuria condusului, declanşată de roadstere BMW

Autor: ProMotor 01 oct. 2013 Știri auto
VIDEO: Bucuria condusului, declanşată de roadstere BMW

Un roadster se remarcă de restul suratelor din alte game prin configuraţia cu două locuri, fără plafon, ce pune accentul pe caracteristici dinamice sportive. Iar dacă aruncăm o privire în curtea BMW, vom găsi o tradiţie a acestor catalizatori pentru plăcerea de a conduce care se întinde din anii ’30 până în prezent.

Cei de la XCAR au speculat această moştenire lăsată lumii auto de către BMW şi au realizat un test-documentar cu toată gama de roadstere BMW. Vorbim despre modele ca 315/1, 319/1 şi puternicul – la vremea sa, în 1937 – BMW 307, cu al său motor de 2 l cu şase cilindri în linie, capabil să atingă viteza maximă de 120 km/h.

Lucrurile nu se opresc aici, pentru că BMW scoate pe piaţă versatilul 328, condus de pilotul român Petre Cristea, special conceput pentru curse şi dotat cu un motor de 79 CP ce asigura o viteză maximă de 149 km/h.

Urmează BMW 507, după o perioadă de inactivitate impusă de Al Doilea Război Mondial, care pe lângă un uriaş V8 de 3,2 l şi 150 CP, se numără printre cele mai frumoase roadstere produse vreodată.

Ultimele dar nu cele din urmă, modelele din gama Z sunt şi ele bifate în materialul video, disponibil mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide