VIDEO – FOTO. Flota de lux a Poliţiei Române

Autor: ProMotor, Businessmagazin.ro 23 dec. 2015 Știri auto

 

”Poliţia Română la datorie pe autostrăzi şi drumurile naţionale pentru prevenirea evenimentelor rutiere”, aşa scrie în descrierea celei mai noi postări de pe pagina de Facebook a Poliţiei Române. Cu această ocazie a mai fost postat şi un filmuleţ cu cele mai spectacuoase maşini de care dispune în acest moment cei care veghează la buna desfăşurare a traficului rutier. În acest clip video putem vedea câteva Audi A4, un Audi Q5 şi un Porsche 911.

Citeşte şi FOTO. Maşini second-hand puternice, până în 10.000 de euro

Citeşte şi TOP 5 cele mai economice maşini diesel

Citeşte şi VIDEO. Asta e maşina de lux a ministrului Anca Dragu

 

În trecut, Inspectoratul General al Poliţiei Române a avut la dispoziţie câteva autoturisme sport. Dupa Marea Britanie şi Italia, care au primit, din partea Lotus, exemplare Evora S pentru patrulare, un asemenea model a fost pus şi la dispoziţia Poliţiei Române, în urmă cu câţiva ani. Lotus Evora S beneficiază de 350 de cai putere şi poate accelera de la 0 la 100 de km/h, în doar 4,8 secunde. Mai mult decât atât, viteza maximă atinge 280 km/h.

Totodată, în trecut, un autoturism de lux de producţie germană a fost primit prin comodat, pentru un an, de către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Hunedoara. Autoturismul Mercedes fiind folosit pentru prinderea vitezomanilor care nu opresc la semnalele agenţilor de circulaţie.

Citeşte şi TÜV Report 2015 – cele mai fiabile maşini second hand din Germania

Citeşte şi VIDEO. Mercedes Royale 600 – Cea mai bizară maşină din 2015

Mai multe imagini cu flota de lux a Poliţiei Rutiere găseşti în galeria foto.  

Poliţia Rutieră Prahova mai beneficiază şi de un autoturism Porsche 911 din anul 2001, cu o capacitate cilindrică de 3600 de centrimetri cubi, cu 420 de cai putere şi care poate atinge o viteză de peste 300 de kilometri la oră, ajungând la 100 de kilometri la oră în doar patru secunde.

Secţia de Poliţie Autostrăzi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit la un moment dat spre testare un autoturism SEAT Leon Cupra de 240 CP pentru patrularea pe Autostrada Soarelui, în vara anului 2009. Modelul oferit de Porsche România, importatorul mărcii SEAT, a fost dotat cu toate sistemele specifice maşinilor de Poliţie rutieră: sistem radar de ultimă generaţie Decatur Electronics Genesis II Select, Sistem de înregistrare video Martel Electronics MDE2,  funcţie antidetector radar. Maşina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde şi atinge o viteză maximă de 247 km/h.

Citeşte şi 7 maşini second hand de care trebuie să te fereşti

Citeşte şi VIDEO Asta este Maşina Anului 2016 în România – PLUS: TEST-DRIVE

În 2012 Poliţia Română avea în dotare şi un Jaguar de 510 cai putere. Autovehiculul, cu un preţ de listă la acea vreme de aproximativ 103.000 de euro, TVA inclus, fusese oferit cu titlu gratuit Poliţiei Române pentru o perioadă de şase luni, considerând posibilitatea de prelungire a acestui parteneriat pe viitor. În acest timp, autoturismul va fi folosit pentru principalele 3 tronsoane de autostradă, care sunt şi cele mai tranzitate în perioada estivală.

Citeşte şi FOTO – VIDEO. Tuning din anul 1980. Zece accesorii opţionale cu care se puteau ”răsfăţa” clienţii Daciei 1300

Citeşte şi Închisoare de la 2 la 5 ani pentru cei care umblă la kilometraje

Citeşte şi TV, prima dubă autohtonă. Încă o marcă românească de care s-a ales praful. FOTO – VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide