Video: Noile reclame Audi le arată clienţilor BMW, Lexus şi Mercedes ce pierd

Autor: Andrei Ştirbu 28 dec. 2013 Știri auto
Video: Noile reclame Audi le arată clienţilor BMW, Lexus şi Mercedes ce pierd

În timp ce marketing-ul european (auto, cel puţin) tinde să fie cât mai politically correct, comparând public produsul cu orice altceva mai puţin cu produsele rivale, în Statele Unite ale Americii luptele dintre rivali decurg făţiş, fără nicio jenă.

Până să ne întrebăm de ce marketerii europeni nu vizionează odată Fight Club şi nu-şi pătează pumnii cu sângele rivalilor întru mentalitate sănătoasă, putem să urmărim noua mişcare a celor de la Audi SUA, care „lovesc” în rivalii BMW, Lexus şi Mercedes-Benz în timp ce-şi promovează cel mai recent produs de pe piaţa americană: A3 Sedan (pe care l-am testat în România şi despre care poţi citi mai multe dând click aici).  

Dacă încă eşti nelămurit în privinţa a ceea ce tocmai ai văzut, dă-ne voie să-ţi explicăm succint: Audi încearcă să convingă lumea că achiziţia unui A3 Sedan nu-ţi va aduce remuşcări aşa cum ar face-o cea a unui BMW, a unui Lexus sau a unui Mercedes-Benz. Da, cam la fel de nelămuriţi am fost şi noi la început…

OK, hai să-ţi explicăm ce credem noi că încearcă Audi să transmită: că A3 Sedan este şi frumos, şi practic, şi harnic şi accesibil ca preţ – versiunea cu motor de 1,8 litri şi 170 CP începe de la 29.900 $. Pe fondul unor vremuri austere în care trăim, A3 Sedan se prezintă, deci, ca maşina pentru care nu trebuie să faci niciun compromis şi care nu-ţi va aduce regrete ulterioare. 

Ştim şi noi că o glumă pe care trebuie să o explici nu este, din start, o glumă foarte bună. Dar hei! Gândeşte-te la partea (şi mai) bună a situaţiei. Este foarte probabil ca rivalii să riposteze cu o serie de replici bune, deci Super Bowl-ul de anul acesta (pentru care se zvoneşte că Audi ar fi pregătit aceste reclame) să fie un prilej numai bun de dat pumni-în-gură metaforici. Finuţ, în stil american.

Noi am îndrăznit să ne dăm cu părerea, acum te rugăm pe tine să ne spui ce crezi despre îndrăzneaţa campanie a celor de la Audi, în rubrica de comentarii de mai jos. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide