VIDEO O femeie a fost „denunţată” la poliţie de propria maşină

Autor: Gandul 08 dec. 2015 Știri auto
VIDEO O femeie a fost „denunţată” la poliţie de propria maşină

 

 

O şoferiţă a fost arestată după ce a fugit de la locul accidentului şi maşina pe care o conducea a sunat singură la poliţie şi a raportat evenimentul. Pare SF, dar noile tehnologii implementate pe maşinile de serie ar putea ajuta la prinderea celor care provoacă accidente şi fug de la faţa locului.

Citeşte şi VIDEO. Întâmplare uimitoare în Bucureşti. Un bărbat a fost reţinut cu forţa de controlorii RATB

În statul american Florida, o femeie în vârstă de 57 de ani a lovit un camion şi o furgonetă în oralul Port St Lucie şi a fugit de la locul accidentului. Ford Focus-ul  acesteia era dotată însă cu o funcţie care permite maşinii să sune automat la poliţie în cazul producerii unui accident, pe baza unor senzori care detectează schimbări bruşte de direcţie sau activarea airbag-urilor. 

Citeşte şi Taxa auto ar putea fi transformată în impozit anual, fără reduceri pentru maşinile vechi

Citeşte şi VIDEO Ce maşină are premierul României

Citeşte şi FOTO. Unde şi-a montat un bucureştean instalaţia GPL

Sistemul oferă serviciilor de urgenţă coordonatele geografice ale locului cât şi şi momentul producerii accidentului, după care şoferul are libertatea de a furniza informaţii suplimentare. Numai că, în acest caz, femeia care a produs accidentul a susţinut că totul e în regulă, ceea ce a trezit imediat suspiciunile operatorului. „Maşina dumneavoastră ne-a anunţat că aţi fost implicată într-un accident. Aţi părăsit locul unui accident?”, a întrebat el.

 

 

În replică, femeia a replicat că „nu ar face asta niciodată”, însă acest lucru nu a fost suficient pentru a induce în eroare poliţia: aceasta a fost arestată şi aşteaptă să fie judecată pentru producerea accidentului şi părăsirea locului faptei. Şoferiţa şi o altă victimă a accidentului au ajuns la spital.

Sistemul presupune conectarea prin Bluetooth la telefonul mobil al şoferului şi instruirea acestuia să sune la serviciul de urgenţă în caz de accident, apoi transmite un mesaj în limba ţării în care se află maşina care conţine coordonatele geografice luate din sistemul GPS al maşinii, precum şi alte informaţii utile.

Sistemul Sync Emergency Assistance este instalat de Ford pe maşinile sale din 2012 şi nu este construit pentru a raporta fuga proprietarului de la locul unui accident, dar se pare că reuşeşte să facă şi asta, în cazul în care şoferul nu ştie că este pornit.

În aprilie 2015, Parlamentul European a decretat ca, începând din aprilie 2018, toate maşinile noi din Uniunea Europeană trebuie să fie echipat cu un sistem similar, denumit eCall.

Citeşte şi Limuzina de 60.000 de euro cu care se plimbă Mitropolitul Ardealului. GALERIE FOTO

Citeşte şi VIDEO PROMOTOR. Cum se fabrică Dacia – o incursiune în fabrica mărcii româneşti

Citeşte şi Ce PREŢURI are rivalul rusesc al Daciei Logan şi ce conţin versiunile de echipare – GALERIE FOTO

Citeşte şi Noul Fiat Tipo, concurentul care ”îi suflă în ceafă” Loganului. Prezentare şi GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide