VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma

Într-o vreme în care pe drumurile din România puteau fi văzute doar IMS-59, Dacia 1300 şi poate câteva GAZ M21 Volga, drumurile din Roma, Italia erau patrulate de un Ferrari 250 GTE modificat chiar de fabrica din Modena. Povestea maşinii, în continuare.

VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma VIDEO: Povestea celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma

La începutul anilor 1960, divizia de combatere a crimei organizate din cadrul poliţiei din Roma, Italia a luptat cu succes împotriva rău-făcătorilor, iar asta i-a atras atenţia preşedintelui din acea vreme – Giovanni Gronchi.

În timpul unei ceremonii de premiere, preşedintele i-a întrebat pe membrii Squadra Mobile ce cadou îşi doresc pentru treaba pe care au făcut-o, iar unul dintre poliţişti a spus - mai în glumă, mai în serios – „un Ferrari”. Preşedintele l-a luat în serios şi l-a contactat pe Enzo Ferrari, care a pregătit două exemplare Ferrari 250 GTE pentru poliţia din Roma.

Unul dintre coupe-uri a fost distrus în timpul testelor, însă cel de-al doilea a supravieţuit, iar acum este îngrijit de Alberto Capelli, care a moştenit maşina cu motor V12 de la tatăl său.

Întreaga poveste a celei mai cunoscute maşini de poliţie din Roma, în clipul video de mai jos: