Viitorul interioarelor auto: îi poţi schimba culoarea sau îl poţi face transparent

Autor: Andrei Ştirbu 13 nov. 2014 Știri auto
Viitorul interioarelor auto: îi poţi schimba culoarea sau îl poţi face transparent

Evoluţia continuă a industriei auto prezintă, din când în când, câţiva paşi mari care te fac să te întrebi: oare cum este asta posibil. Desigur, răspunsul este dat de ştiinţă, însă ideea, la o primă privire, pare ruptă dintr-un film SF. 

Subiectul momentul priveşte către interioarele auto ale viitorului. Iată la ce se lucrează în acest moment:

Interiorul care îşi schimbă culoarea

Jonhson Controls, unul dintre inovatorii interioarelor auto, lucrează acum la o soluţie pentru interioare care-şi pot schimba culoarea în funcţie de dorinţa de moment a utilizatorului maşinii, citează autonews.com

Este vorba, mai exact, despre suprafeţele din plastic ale maşinii care să dispună de acest atribut. Un alt aspect la care Johnson Controls lucrează este cel al filtre odorizante prin care utilizatorul maşinii îşi poate alege ambientul olfactiv preferat.

Aplicaţia principală pentru toate aceste inovaţii este reprezentată de parcurile de maşini de închiriat, ideea fiind cea de a „şterge” orice urmă a utilizatorului anterior.

Interiorul „transparent”

Cercetătorii Japonezi dezvoltă un sistem video de augmentare a realităţii prin care poate face interioarele maşinilor să pară transparente. 

Folosindu-se de un set de camere şi ecrane retroflective, utilizatorul maşinii poate exploata spaţiul (în cazul unei parcări, de exemplu), având capacitatea să vadă clar spaţiul pe care caroseria maşinii îl maschează. Explicaţia pe larg a tehnologiei o dă site-ul IEEE SPECTRUM

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide