Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro

Italdesign Giugiaro, cei care au desenat marele succes Golf Mk I, a trecut acum în tabăra Volkswagen, germanii cumpărând 90,1% din capitalul italienilor.

Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro Volkswagen a cumpărat Italdesign Giugiaro

Italdesign a de venit un membru permanent al Volkswagen, aşaîşi începe discursul Pro. Dr. Martin Winterkorn, CEO-ul Volkswagen, atunci când vorbeştedespre noua achiziţie. Germanul spune că grupul avea nevoie de un astfel de partener,pentru a susţine dezvoltarea accelerată de noi modele şiofensiva pentru viitor.

Prin urmareVolkswagen nu a pierdut timpul şi în acelaşi timp cu anunţulachiziţiei a 90,1% din ac'iunile italienilor, oficialii aufăcut publică numirea a doi noi membri în Consiliul DirectorItaldesign , germanul Ralf-Gerhard Willner şi Salvatore Cieri. Primul este şefuldepartamentului de dezvoltare a conceptelor pentru Volkswagen, iaral doilea este membru al Consiliului Director Lamborghini.Girogette Giugiaro va rămâne însă şeful companiei, în timp ce fiulsău Fabrizio Giugiaro ocupă funcţia de vicepreşedinte.

Giugiaro are oistorie destul de boagtă împreună cu Volkswagen, italieniidesenând prima generaşie Golf, prima generaţie Passat şi deasemenea, prima generaţie Scirocco. În plus şi primul Audi80 este semnat tot de italieni. Italdesign a semnat designul pentru modele celebre precumBMW M1, Lotus Esprit sau Lancia Delta, dar a desenat şi automobilemai puţin entuziasmante precum Daewoo Matiz sau DaewooKalos.