Volkswagen a lansat cel mai mic crossover din gamă: T-Cross – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 26 oct. 2018 Știri auto

VW a lansat oficial cel mai mic crossover din gama sa: T-Cross. Lansat simultan în Amsterdam, Shanghai şi São Paulo, T-Cross este un crossover global care foloseşte aceeaşi platformă ca şi Polo şi, prin urmare, nu oferă tracţiune integrală – nici măcar ca opţiune.

Design-ul exterior este o combinaţie între celelalte SUV-uri ale producătorului german. Din faţă arată ca un Touareg mai mic datorită grilei similare şi a farurilor. Din lateral aminteste mult de Tiguan, în timp ce spatele este probabil cea mai originala parte a noii maşini.

Forma stopurilor este ceva nou în gama actuală a VW, acestea fiind conectate printr-o bandă luminoasă care face ca T-Cross să arate mai lat decât este în realitate. 

Compartimentul pentru bagaje are o capacitate care variază între 385 şi 455 litri, cu toate scaunele în poziţie normală. În cazul în care nu este suficient, spătarul spate se pliază complet sau parţial pentru a extinde volumul încărcăturii la 1,281 litri.

Nu există surprize în ceea ce priveşte designul interior, deoarece tabloul de bord îi trădează originile VW Polo. Volanul însă, este complet nou.

T-Cross oferă cele mai recente sisteme de infotainment de la VW, încărcarea wireless pentru smartphone-uri şi până la patru porturi USB.

Gama de motoare debutează cu patru unităţi turbo: trei pe benzină şi un motor diesel. Există două unităţi TSI cu trei cilindri de 1,0 litri, clasificate la 94 CP, respectiv 113 CP.

Unitatea de patru cilindri TSI de 1,5 litri cu turaţie maximă produce 148 CP, în timp ce motorul TDI de 1,6 litri produce 94 CP. 

Producţia noului VW T-Cross va începe în Spania, America de Sud şi China, în cursul acestui an, urmând ca vânzările să înceapă în 2019.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide