Volkswagen e SMURD-ul tău când ţi se face rău

Autor: Marius Vișan 10 mai 2017 Știri auto
Volkswagen e SMURD-ul tău când ţi se face rău

Volkswagen Arteon nu este o maşina autonomă, dar cu siguranţă are unele caracteristici care o apropie de această titulatură. Sedanul, care urmează să fie lansat în Statele Unite în această vară, dispune de un program care va recunoaşte dacă şoferul a leşinat la volan, va prelua controlul şi conduce maşina pe partea laterală a drumului, în deplină siguranţă. 

Sistemul este numit Emergency Assist 2.0 şi beneficiază de patru programe de siguranţă. Arteon va observa dacă un conducător auto nu a atins pentru o perioadă de timp acceleraţia, frânele sau volanul şi va încerca să trezească şoferul cu sunete şi semnale vizuale. Dacă după asta şoferul nu reacţionează, intră în funcţiune Asistenţa de Urgenţă 2.0 care va prelua controlul şi va îndreaptă maşina spre banda de urgenţă.

Sistemul utilizează funcţia Lane Assist pentru a recunoaşte liniile de pe şosea şi Park Assist pentru a direcţiona maşina. Cu sistemele Adaptive Cruise Control şi Side Assist maşina va circula în siguranţă, fără a lovi alte vehicule.

Acest tip de tehnologie nu este nou, producători de automobile precum BMW testând aceste caracteristici încă din 2009. Astăzi tehnologia autovehiculelor autovehicule devine din ce în ce mai omniprezentă, iar sistemul de asistenţă în caz de urgenţă 2.0 a lui Arteon este o dovadă că această industrie este în creştere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide