Volkswagen investeşte 800 milioane dolari pentru a dezvolta un nou automobil electric

Autor: Mediafax 15 ian. 2019 Mașini electrice
Volkswagen investeşte 800 milioane dolari pentru a dezvolta un nou automobil electric

Producătorul de automobile Volkswagen a anunţat, luni, în cadrul Detroit Auto Show, că va investi 800 de milioane de dolari pentru a dezvolta un nou automobil electric, iar producţia va începe din 2022, conform site-ului agenţiei de presă Reuters.

Noul automobil va fi realizat la fabrica din Chattanooga (statul Tennessee din Statele Unite ale Americii), unde producătorul de automobile german va mai angaja 1.000 de persoane, în următorii ani.

De altfel, preşedintele american Donald Trump i-a cerut Volkswagen, în repetate rânduri, să-şi majoreze investiţia din Statele Unite.

Noul automobil va fi realizat pe şasiul modular electric proiect de Volkswagen drept bază pentru toate automobilele sale electrice.

Primele automobile electrice ale producătorului german vor fi realizate la Zwickau (Germania), iar producţia este estimată să înceapă la finele acestui an.

Pe lângă această fabrică, Volkswagen va deschide noi fabrici pentru automobilele electrice la Anting şi Foshan, în China, în 2020, precum şi la Emden şi Hanover (Germania), până în 2022.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide