Volkswagen Lounge: SUV-ul de lux cu 7 locuri care se va adăuga gamei electrice ID

Autor: ProMotor 10 dec. 2018 Mașini electrice
Volkswagen Lounge: SUV-ul de lux cu 7 locuri care se va adăuga gamei electrice ID

Volkswagen se pregăteşte să prezinte al cincilea model din familia electrică ID. Un SUV cu şapte locuri, denumit intern Lounge, se va adăuga liniei electrice ID a constructorului german Volkswagen, informează Autocar.co.uk.

Modelul va fi dezvăluit la Salonul Auto de la Shanghai, din luna aprilie. Lounge a fost realizat ca un SUV de lux cu dimensiuni exterioare şi interioare asemănătoarea cu cele ale modelului Touareg.

Bazat pe cea mai mare versiune a platformei VW MEB – utilizată şi de monovolumul ID Buzz, cu un ampatament de 3.300 mm, ID Lounge ar urma să se alăture gamei din 2021, fiind un rival pentru modele precum Tesla Model X sau Nio ES8.

SUV-ul cu tracţiune integrală va beneficia de un tren de rulare asemănător cu modelul ID Buzz. Două motoare electrice, unul pentru puntea faţă şi unul pentru puntea spate, vor produce împreună aproape 370 de cai-putere.

Cele mai luxoase modele din gama ID ar urma să primească o baterie litiu-ion de 111kWh, fiind capabile de o autonomie de până la 600 km.

ID Lounge este unul dintre cele trei SUV-uri electrice care urmează să fie lansate de VW până la finalul anului 2022 şi se va alătura celor două versiune de caroserie ale modelului ID Crozz.

Primul model ID Crozz va fi lansat spre vânzare în 2021, având o latură practică mai pronunţată, în timp ce al doilea – aşteptat în 2022, va avea linii de coupe, asemănătoare primului concept ID Crozz.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide