Volkswagen oferă o reducere substanţială pentru clienţii care îşi schimbă maşinile diesel

Autor: Anca Olteanu 05 sept. 2017 Știri auto
Volkswagen oferă o reducere substanţială pentru clienţii care îşi schimbă maşinile diesel

Volkswagen din Marea Britanie oferă clienţilor o reducere de 6.000 de lire sterline pentru a-şi schimba maşina diesel atunci când cumpără o nouă maşină, brandurile Audi, Seat şi Skoda făcând parte din iniţiativă, potrivit BBC News. 

Toate brandurile Volkswagen din Marea Britanie, inclusiv Audi, Seat, Skoda şi vehiculele comerciale ale Volkswagen, fac parte din initiaţiva producătorului auto. Aceasta se va aplica oricărei maşini diesel care are standarde de emisii mai scăzute decât normele Euro 5 şi a fost înregistrată înainte de anul 2010.

Stimulentele financiare variază de la 1.800 de lire pentru modelul VW Up! până la 6.000 de lire pentru modelul Sharan. Maşinile electrice şi hibride, care atrag granturi guvernamentale, vor fi incluse în proiect.

Ceilalţi producători auto, precum BMW, Ford, Hyundai, Mercedes-Benz şi Vauxhall au lansat deja propuneri asemănătoare. Toyota a lansat, de asemenea, o măsură de stimulare financiară prin care oferă 4.000 de lire din preţul unei maşini noi.

VW a lansat un proiect similar în Germania, în luna august, pe fondul scandalului diesel. Iniţiativa companiei din Marea Britanie este o continuare a celei lansate în Germania, care a fost concepută după o întâlnire între politicieni şi producătorii auto din ţară precum BMW, Daimler şi Opel. Proiectul VW din Germania oferă o reducere de până la 10.000 de euro pentru a schimba vehiculele diesel.

Maşinile diesel au fost analizate din cauza nivelului ridicat de emisii de oxid de azot, analiza fiind generată de scandalul Dieselgate.

Producătorii de maşini au fost presaţi de mediul politic, în special în Germania, pentru a încuraja consumatorii să cumpere maşini care poluează mai puţin.

În urmă cu doi ani, Volkswagen a admis că a modificat rezultatele testelor de emisii, afectând 11 milioane de vehicule în toată lumea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide