Volkswagen pregăteşte o maşină electrică de 18.000 de euro

Autor: Alex Ciutacu 09 nov. 2018 Știri auto
Volkswagen pregăteşte o maşină electrică de 18.000 de euro

Volkswagen plănuieşte să lanseze un subcompact crossover la circa 18.000 de euro în cadrul gamei de maşini electrice, sporind astfel eforturile companiei de a lansa modele cu emisii zero, mai ieftine decât cele lansate de Tesla, scrie Ziarul Financiar.

Modelul ar putea fi construit la fabrica Volkswagen din Emden, Germania, potrivit surselor din apropierea proiectului, care au cerut să nu fie identificate deoarece board-ul companiei nu a acordat încă o aprobare finală pe proiect.

Vânzările modelului ar începe după 2020, iar compania se aşteaptă să vândă circa 200.000 de maşini pe an. Astfel Volkswagen ar egala puterea de producţie a rivalilor Tesla, a căror modele sunt mai scumpe.

Proiectul de reorganizare al companiei, numit intern „Polaris”, face parte dintr-un plan ambiţios al companiei, prin care nemţii încearcă să eficientizeze producţia pentru piaţa viitorului.

Astfel, cel mai mare producător auto din lume încearcă să elibereze capital din alte segmente ale businessului pentru a începe cea mai agresivă iniţiativă din industria auto – o reorganizare a producţiei finanţată în mare parte de miliarde de euro pe care Volkswagen vrea să îi obţină prin reducere de costuri.

În China, Volkswagen plănuieşte să îşi extindă producţia dincolo de fabrica din Anting şi de situl de producţie din Foshan – care au fost deja selectate pentru producţia exclusivă a maşinilor electrice începând cu 2020.

Până acum, în America de Nord, Volkswagen plănuieşte să producă vehicule electrice doar în fabrică din Chattanooga.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide