Volkswagen şi Red Bull

Fiind sponsorul global al Red Bull Air Race, Volkswagen îşi extinde parteneriatul strategic cu Red Bull. Începând cu concursul ce va avea loc în curând, în 6 iunie, la Windsor, Canada, producătorul auto din Wolfsburg se prezintă ca partener automobilistic al întrecerii originale ce se va desfăşura în aer.

Volkswagen şi Red Bull Volkswagen şi Red Bull

Mărcile Volkswagen şi Red Bull sunt de peste şase aniactive ca şi parteneri în sporturile de înaltăperformanţă. Din 2004, sigla companiei austriece debăuturi a fost partenerul constant al echipei de succes, RaceTouareg, care, de curând, în luna ianuarie a acestui an, aînregistrat o triplă victorie la cel mai dur raliu-maraton, Dakar.Partenerii îşi extind acum colaboarea de succes chiar şi mai mult:începând cu concursul ce va avea loc în curând, în 6 iunie, laWindsor, Canada, Volkswagen va susţine întrecerea ca sponsorglobal, fiind prezent cu maşini şi branding.
"Sportul cu motor - atât pe pământ, cât şi în aer - simbolizeazăcompetiţie sportivă, dar în aceeaşi măsură şi inovaţie tehnică.Exact aceste caracteristici corespund şi modelelor noastre sport",spune Jörn Hinrichs, Managerul departamentului Experience Marketingde la Volkswagen." "La Volkswagen sponsorizarea evenimenteloratractive, orientate spre client şi emoţionale este o tradiţie. Unexemplu ar fi întâlnirea GTI de la Wörthersee, care a avut locrecent şi care a atras circa 120.000 vizitatori. Astfel, Red BullAir Race constituie un mediu ideal pentru a ne prezenta unui publicmai larg marca şi modelele noastre sport, precum Scirocco R."
Alături de sponsorizarea globală a Red Bull Air Race,Volkswagen este implicată şi ca sponsor al echipei pilotului germanMatthias Dolderer. El va concura la întrecerile următoareavând pe avionul său sigla mărcii auto de la Wolfsburg.
Red Bull Air Race are loc din 2005 ca serie globală de întreceri deînaltă viteză. Mai mult de 3,5 milioane de persoane au participatanul trecut ca spectatori la întreceri, iar alte 270 milioane auurmărit evenimentele la TV. Anul acesta, întrecerile vor avea locîn opt ţări, pe cinci continente. Următoarea întrecere va avea locla Windsor, Canada, în 6 iunie, urmată de o alta, în 20 iunie, laNew York (Statele Unite). În Germania, Red Bull Air Race va avealoc în 8 august pe circuitul de întreceri Lausitzring. Piloţii vorzbura în capitala Ungariei, Budapesta, în data de 20 august; iarsezonul se va încheia cu întrecerea din Portugalia din 5septembrie.