Volkswagen Tiguan a atins un prag istoric. Maşina cu numărul 5 milioane a plecat de pe liniile de producţie

Autor: Marius Vișan 30 ian. 2019 Știri auto

Începutul de an marchează pentru Volkswagen un moment important: la mijlocul lunii ianuarie modelul VW Tiguan cu numărul 5.000.000 a plecat de pe liniile de producţie ale fabricii din Wolfsburg. Acest model compact s-a bucurat de un succes deosebit încă din momentul lansării sale pe piaţă în anul 2007, aducând o contribuţie importantă la strategia de creştere a mărcii pe segmentul SUV. 

Conceptul de design al Tiguan şi Tiguan Allspace (model lansat în 2017) a fost foarte bine primit de clienţii din întreaga lume. Exteriorul captează uşor privirile, în timp ce la interior maşina dispune de caracteristici aparte şi dotări tehnologice dintre cele mai avansate. Vânzările  Tiguan Allspace de aproape 800.000 de exemplare anul trecut confirmă  popularitatea acestui SUV compact. 

Dr. Andreas Tostmann, Membru în Consiliul de Conducere, responsabil Producţie: „Tiguan a atins un prag istoric, respectiv cinci milioane de unităţi produse. Expertiza echipei noastre alături de atmosfera şi entuziasmul celor care produc modelele Volkswagen stau la baza acestui succes extraordinar punând bazele strategiei noastre pe segmentul SUV”.

Bernd Osterloh, Preşedinte Sindicatului Grupului: „Tiguan este un model care asigură  zeci de mii de locuri de muncă înalt calificate  din întreaga lume  contribuind în proporţie importantă  la veniturile totale ale mărcii. De aceea este important să nu reducem investiţiile în dezvoltarea şi producţia Tiguan şi să căutăm să oferim cu acest model clienţilor inspiraţie în viitor.”

Producţia Tiguan a început în anul 2007 în fabrica principală din Wolfsburg reprezentând startul poveştii de succes a acestui SUV compact. În primul an complet de producţie, respectiv 2008, de pe liniile fabricii plecaseră peste 120.000 de unităţi. A urmat o creştere accelerată susţinută iar în anul 2015 s-a ajuns ca în toată lumea să fie vândute 500.000 de Tiguan-uri.

A doua generaţie a modelului Tiguan a fost introdusă pe piaţă în anul 2016, fiind  primul SUV Volkswagen realizat pe platforma MQB. A  urmat lansarea în 2017 a spaţiosului Tiguan Allspace, cu circa 22 de centimetri mai lung, disponibil şi în varianta cu şapte scaune.

Lansarea noii generaţii şi gama extinsă a Tiguan Allspace au dat un impuls important vânzărilor: în 2017 au fost comercializate peste 700.000 de unităţi, anul 2018 devenind cel mai de succes pentru Tiguan cu un total de 800.000 de unităţi produse.

Modelele Tiguan şi Tiguan Allspace sunt produse în acest moment în patru fabrici Volkswagen (în China, Germania, Mexic şi Rusia) şi distribuite în cele mai importante pieţe din lume.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide