Volvo a lansat un nou teaser pentru XC40. Suedezii redefinesc experienţa urbană cu cel mai sigur SUV

Autor: Marius Vișan 04 sept. 2017 Știri auto

Noul SUV Volvo XC40 redefineşte experienţa urbană printr-un design inspirat de siguranţa la volan

Prin lansarea noului XC40 în această toamnă, producătorul de maşini premium Volvo Cars introduce un nou standard al siguranţei şi experienţei la volan în segmentul SUV-urilor de dimensiuni mici.

Dezvoltat în jurul provocărilor din viaţa modernă a oraşului, modelul XC40 îşi propune să reducă stresul călătoriilor urbane zilnice şi să le transforme în experienţe cu adevărat plăcute. Cu noul XC40 şoferii se vor putea bucura de tehnologiile apreciate şi premiate atât pentru siguranţă şi conectivitate cât şi pentru confortul de a avea acces în timp real la informaţie. Aceste tehnologii se regăsesc şi la noile modele din seriile 90 şi 60.

„XC40 este prima noastră maşină pe acest segment cu evoluţie rapidă care pune explicit accent pe experienţa la volan în traficul aglomerat din mediul urban. Bazându-se pe notorietatea Volvo în calitate de lider în domeniul siguranţei, noul XC40 va oferi cele mai bune standarde de siguranţă, combinate cu o interfaţă uşor de utilizat şi servicii inteligente de conectivitate „, a declarat  preşedintele şi directorul executiv Håkan Samuelsson.

Noul XC40 este primul Volvo creat pe o arhitectură modulară compactă (CMA) şi include o gamă de tehnologii de top care au fost introduse iniţial la seriile 90 şi 60, bazate pe Scalable Product Architecture (SPA).

Abordarea Volvo privind siguranţa şi experienţa la volan se bazează pe o filosofie care poartă numele de Cercul Vieţii: un concept ce presupune îmbunătăţirea constantă a standardelor şi a tehnologiilor, plecând de la date din viaţa reală şi informaţii venite chiar de la utilizatori.

Caracteristicile de siguranţă şi asistenţă oferite de modelul XC40 includ sistemul semi-autonom Pilot Assist, tehnologii de ultima generaţie pentru City Safety, sistem de protejare si atenuare a impactului, alertă de trafic cu frânare automată şi o cameră de 360° care ajută conducătorii să-şi manevreze maşina în parcările cu spaţii înguste. Toate aceste tehnologii fac din noul XC40 unul dintre cele mai bine dotate SUV-uri premium de mici dimensiuni.

„Viaţa modernă din mediul urban prezintă provocări variate pentru şoferi, pietoni, biciclişti şi alţi participanţi la trafic. Cu XC40 ne propunem să reducem stresul mental cu care se confruntă şoferii. Graţie sistemelor noastre de siguranţă şi asistenţă care identifică şi atenuează în mod activ potenţialele coliziuni, experienţa şoferului la volan va însemna mai multă relaxare şi plăcere de a conduce.”, a declarat Malin Ekholm, vicepreşedinte Volvo Cars Safety Center.

Întrucât conceptul fiecărui model Volvo pleacă de la cele mai avansate sisteme de siguranţă şi asistenţă pentru şoferi, noul XC40 beneficiază, şi el, de tehnologii de ultimă generaţie din categoriile safety şi infotainment.

„Le oferim şoferilor o experienţă simplă şi la îndemână în orice moment, ca rezultat al concluziilor şi experienţelor extrase din viaţa reală – în acest mod redefinindu-ne, încă o dată, poziţia de lider pe segmentul siguranţei la volan. XC40 este o maşină pentru o generaţie de consumatori interesată de conectivitate completă. Astfel, toate elementele de vizualizare au fost optimizate pentru o interacţiune sigură, uşoară şi eficientă, capabilă să menţină activă atenţia şoferului în timpul condusului în mediul urban. „, a declarat Ödgärd Andersson, Vicepreşedinte Vehicle Software & Electronics la Volvo Cars.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide