Volvo amână planurile de listare la bursă din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China

Autor: Alex Ciutacu 12 sept. 2018 Știri auto
Volvo amână planurile de listare la bursă din cauza tensiunilor comerciale dintre Statele Unite şi China

Volvo Cars şi proprietarul său chinez Geely au amânat planurile de a lista acţiunile producătorului suedez, din cauza tenisiunilor comerciale şi a perioadei nefavorabile pe care o înregistrează companiile auto pe bursele lumii, potrivit Reuters.

Însă, în timp ce Volvo anunţă că amână planurile pe termen nelimitat, producătorul britanic Aston Martin promite că va demara procesul de listare.

„Am ajuns la concluzia că nu este momentul optim pentru un IPO“, a spus Hakan Samuelsson, CEO-ul Volvo. Geely, compania din China care controlează producătorul suedez, se aştepta la o evaluare cuprinsă între 16 mld. dolari şi 30 mld. dolari, potrivit surselor citate. Compania a transmis că listarea este încă posibilă în perioada următoare. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide