Volvo Cars şi Google colaborează pentru sistemului de infotainment Sensus – VIDEO

Autor: Marius Vișan 08 mai 2018 Știri auto

Volvo Cars a anunţat colaborarea cu Google pentru includerea sistemului cu control vocal Google Assistant, Google Play Store, Google Maps şi alte servicii Google în generaţia următoare a sistemului de infotainment Sensus, bazat pe sistemul de operare Google Android.

Parteneriatul dintre Volvo Cars şi Google va amplifica modul în care clienţii Volvo interacţionează cu maşinile lor. Aplicaţiile şi serviciile dezvoltate de Google şi Volvo Cars sunt incluse în maşină, iar alte mii de aplicaţii sunt disponibile prin Google Play Store, care este optimizat şi adaptat pentru sistemele de infotainment Android ale maşinii.

Deoarece următoarea generaţie Sensus va rula pe Android, noi aplicaţii şi update-uri software vor fi disponibile în timp real şi vor putea fi instalate automat. Acest lucru permite viitoarelor maşini Volvo să reacţioneze la nevoile clienţilor şi să ofere şoferilor informaţii actualizate şi servicii predictive.

”Aducerea serviciilor Google la bordul maşinilor Volvo va accelera inovaţia în conectivitate şi va da un imbold important în dezvoltarea aplicaţiilor şi serviciilor noastre conectate”, a spus Henrik Green, Vice Preşedinte Senior în Cercetare şi Dezvoltare la Volvo Cars. ”În curând, şoferii Volvo vor avea acces direct la mii de aplicaţii in-car care vor face viaţa de zi cu zi mai simplă şi experienţa din maşină mai plăcută.”

Google Assistant oferă o interfaţă vocală maşinii şi permite şoferilor să controleze funcţiile maşinii, cum ar fi aerul condiţionat, să folosească aplicaţiile pentru a asculta muzică sau a trimite mesaje. Această integrare contribuie la reducerea elementelor care distrag şoferul de la condus.

Google Maps va permite următoarei generaţii Sensus să ofere hărţi şi date din trafic actualizate în timp real, menţinând şoferii informaţi despre situaţiile din trafic care vor urma şi sugerând proactiv rute alternative.

Relaţia strategică dintre Volvo Cars şi Google a început în 2017, când Volvo Cars a anunţat că noua generaţie a sistemului de infotainment va fi bazată pe platforma Google Android. Primul sistem bazat pe Android urmează a fi lansat în următorii ani.

Volvo Cars este devotat dezvoltării de relaţii strategice cu terţi pentru a extinde gama de servicii conectate oferite către clienţii Volvo, îmbrăţişând schimbările ce au loc în prezent în industria imobiliară.

Compania continuă să dezvolte propriile sale aplicaţii, software-uri şi servicii conectate în cadrul Volvo Car Group, folosindu-se de forţa oferită de inginerii software.

”Parteneriatul cu Google este o importantă alianţă strategică pentru Volvo Cars”, a spus Henrik Green. ”Platforma Android, serviciile Google şi relaţia de lucru a Google cu dezvoltatorii de aplicaţii in-house şi globale ne va ajuta să îmbunătăţim experienţa la bordul maşinilor Volvo.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide