Vom vedea un i9 la aniversarea centenarului BMW? Nu ne-ar displăcea…

Autor: Andrei Ştirbu 29 iul. 2014 Știri auto

Chiar dacă stătea pe buzele mai multora dintre noi, primii care au pus întrebarea în mod public (şi au venit cu un răspuns în mod public) au fost cei de la Auto Motor und Sport, citaţi aici de BMWblog.com. Nemţii au dat curs zvonului că BMW ar pregăti un model mai performant bazat pe platforma actualului i8. Pe lângă un estetic şi mai agresiv, i9 ar înlocui motorul pe benzină, de 1,5 litri, cu unul mai mare şi mai performant – un şase-în-linie ar fi minunat. Iar motorul electric ar livra mai mult de 131 de cai-putere, cât indică acum pe i8. 

În timp ce ideea unui supercar hibrid BMW nu sună deloc rău (0-100 km/h în mai puţin de 4 secunde, viteză maximă de 250 km/h), fezabilitatea acesteia este limitată de filosofia „i” a BMW, care vrea să scoată în evidenţă mobilitatea durabilă (în engleză sună mai bine: „sustainable mobility”). Omul nostru de la BMW ne-a declarat că ideea pentru un i9 nu a fost niciodată adusă în nicio discuţie internă.

Dacă vrei să afli TOTUL despre BMW i8, citeşte aici testul ProMotor

Poate că întrebarea aceasta nu-şi are un răpuns ferm, însă nu putem să ignorăm întrebarea „Oare ce maşină aniversară pregăteşte BMW pentru 100 de ani?”. Una – chiar dacă nu i9 – cu siguranţă va fi. Ai vreo idee? 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide