VW intră în WRC

Conform celor de la autoexpress VW va intra în WRC, la sfârşitul lunii martie 2011, iar materialul de competiţie va fi VW Polo.

VW intră în WRC VW intră în WRC

VW se va aruca în lupta acerbă din WRC la sfârşitul lunii martie2011. Echipa care va concura în WRC va fi anunţată fie pe 22 martie2011 cu ocazia celebrării victoriilor din raliul Dakar, fie laînceputul raliului Portugaliei programat să se desfăşoare pe 24-27martie.

Maşina de competiţie va fi bazată pe VW Polo. Iniţial se doreaca bolidul VW de WRC să fie bazat pe Scirocco, dar din cauzaregulamentelor nu a putut fi utilizată această maşină ca bază deplecare.

VW va intra în luptă alături de Citroen, Ford şi noii veniţiMini. Acestia din urmă vor avea o "campanie" linitată în acest an,urmată de un asalt în plină forţă în anul viitor. Se pare că VW vaaplica aceaşi strategie, în acest an va testa maşina şi o vaîmbunătăţii. Se pare că cei de la VW au lucrat în "surdină" pentruai angaja pe cei mai buni din WRC. Vorbim aici de legendarulCarlos Sainz, de Francois-Xavier Demaison ex Citroen şi Subar, celdin urmă fiind angajat ca inginer şef.

Cel mai probabil cei de la VW vor semna cu Juho Hanninenactualul campion de IRC, care mai nou a intrat în SWRC pentru aacumula exprerienţă competiţională în vederea intrării în WRC.