VW recheamă în service un sfert de milion de maşini diesel din cauza… proprietarilor!

Autor: Adrian Mihălţianu 28 mai 2013 Știri auto
VW recheamă în service un sfert de milion de maşini diesel din cauza… proprietarilor!

Americanii încep să cumpere din ce în ce mai mult maşini mici cu motoare diesel, iar Volkswagen este printre liderii de piaţă din acest nou domeniu pentru cei de peste ocean. Ceea ce aduce cu sine şi o serie de probleme neaşteptate.

Cum ar fi alimentarea maşinilor diesel cu… benzină. Exact, foarte mulţi americani şi canadieni care şi-au cumpărat maşini VW Golf şi Jetta diesel în perioada 2009-2012 au făcut această confuzie (ţeava pistolului de benzină fiind mai subţire decât gura de alimentare) şi s-au trezit cu vizite costisitoare în service.

Mai rău este faptul că alimentarea cu un combustibil neconform duce la pierderea garanţiei, ceea ce i-a făcut pe mulţi utilizatori nemulţumiţi să înainteze plângeri către NHTSA. În urma investigaţiilor, autorităţile au ajuns la concluzia că producătorul german nu are de ce să fie acuzat, deci nu s-a emis niciun fel de ordin de rechemare în service.

Totuşi, pentru a evita un scandal mediatic, deşi e clar că VW nu are nici o vină, producătorul german a decis ca pentru modelele din 2013 să modifice sistemul de alimentare al maşinilor cu motoare diesel. Astfel, clapeta gurii de alimentare nu se va mai deschide dacă nu va fi folosită pompa corespunzătoare.

În plus, VW SUA va rechema în service un sfert de milion de maşini diesel, pe propria cheltuială, pentru a le adapta şi acestora un sistem care să-i împiedice pe utilizatori să mai facă erori la alimentare.

Aşadar, o lecţie dură şi costisitoare, care ar trebui însuşită cât mai repede şi de ceilalţi producători care intră în domeniul diesel în SUA şi Canada: uneori, mesajele de avertizare nu sunt suficiente dacă publicul este… foarte neatent.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide