Walkcar, placa electrică ce promite să revoluţioneze transportul urban. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu 08 aug. 2015 Știri auto
Walkcar, placa electrică ce promite să revoluţioneze transportul urban. VIDEO

Imaginează-ţi că ai un oraş cu trotuare curate şi fără prea multe gropi. Şi că ieşi din casă, stai la vreo 4 kilometri de serviciu, dar n-ai avea chef să petreci următoarele 20-30 de minute blocat într-un trafic infernal de maşini care abia se mişcă. Dilema e simplă: mergi pe jos cale de 40-50 de minute, iei bicicleta şi ajungi în 10 minute dar transpirat tot, sau îţi pui o pereche de role, cu care rişti totuşi să-ţi juleşti genunchii dacă nu eşti atent.

Iată că japonezii de la Cocoa Motors ne promit că au găsit soluţia: o placă electrică în stare să se deplaseze cu viteza maximă de 10 km/h (exact ca un alergat uşor), fără ca utilizatorul să facă altceva decât să o ghideze prin înclinarea corpului şi mutarea centrului de greutate – la fel ca la un skateboard. Placa integrează nişte baterii care se pot reîncărca în 3 ore şi au o autonomie de 12 km. Ai putea ajunge, aşadar, în circa 30 de minute la birou, dar fără să mai depui vreun efort şi fără să fii blocat în trafic. Sau, folosind o combinaţie între transportul în comun şi Walkcar, chiar mai repede.

Din videoul de prezentare, se pare că Walkcar este în stare să urce şi borduri de mici dimensiuni, ba chiar şi rampe destul de lungi. Greutatea maximă tractată este de 120 de kilograme, adică destul cât să poată transporta un bărbat de 80 de kg şi 20 de kg de „marfă”.

Evident, avem câteva întrebări, la care vom primi răspuns abia când va începe campania de Kickstarter prin care japonezii vor să strângă suficient de mulţi bani pentru a produce în serie minunea: ce se întâmplă când plouă sau e ud pe jos? Dacă intri din greşeală într-o baltă cu Walkcar? Cât de repede se va murdări şi cât de uşor se curăţă? Dacă e frig bine afară, cam ce autonomie mai are?

Poate râdem de invenţia japonezilor, însă putem deja să spunem că, în maximum 10 ani, astfel de plăci cu propulsie electrică vor fi mult mai accesibile, cu autonomie şi viteză maximă dublă. Oricum nu e nevoie de mai mult, pe distanţe mai lungi tot maşina sau transportul în comun fiind mai eficiente.

Preţul de lansare va fi de 800 de dolari americani. Ce credeţi, va prinde jucăria?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide