Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet?

Opel Insignia continuă să se bucure de un bun succes de piaţă, aşa încât se pare că oficialii Opel au pregătit versiuni cât mai diverse pentru amatorii noului model. Există chiar zvonuri despre un cabriolet Insignia!

Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet? Zvon-surpriză: va exista Opel Insignia Cabriolet?

Francezii de la L'Automobile Magazine vin cu o propuneresurprinzătoare: se pare că germanii au în plan o versiunedecapotabilă pentru modelul de clasă medie, un viitor Opel InsigniaCabriolet.

Totuşi, nu e o idee exagerată. Să nu uităm că Opel Insignia a fostprefigurat de conceptul Opel GTC, dezvăluit publicului laSalonul Auto Detroit 2007. Un concept care era, practic, un coupeInsignia, despre care s-a vehiculat multă vreme că va apărea înproducţia de serie ca urmaş al renumitului Calibra.

Ei bine, oficial există în plan o versiune coupe de serie pentruInsignia, deci pare foarte logică derivarea acesteia înstil cabriolet. Pe plan european, acest model decapotabilcu 4 locuri ar urma să concureze cu Audi A5 Cabrio, BMW Seria 3Convertible sau chiar cu Mercedes E Class Cabrio, însă la preţurimult mai avantajoase.

S-ar putea ca Insignia Cabriolet să beneficieze desistem hardtop escamotabil, având în vedere că fratele maimic, versiunea decapotabilă a viitorului Astra GTC, va beneficia deacoperiş textil. În ce priveşte motorizările, sub capotă îşi vorgăsi locul versiunile superioare, atât pe benzină, cât şi diesel,însă o variantă cu tracţiune 4x4 este prea puţin probabil să existeîn planuri.

Acest model ar urma să apară cel mai devreme în anul 2012,urmând a fi o propunere interesantă pentru vara lui2013. Ne bucură să ştim că Opel are planuri ambiţioase, înciuda crizei economice şi a problemelor generate de renunţarea GMde a mai vinde Opel/Vauxhall.