Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP!

Cum sună Dacia Duster de 850 CP? Ultimele zvonuri din lumea motorsportului spun că este foarte probabilă pregătirea unui model Duster de 850 CP pentru Pikes Peak.

Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP! Zvonuri: Dacia Duster de 850 CP!

Pare doar o glumă, dar ideea unui modelDacia Duster de 850 CP poate fi foarteserioasă. Este adevărat, nu vorbim nicidecum de vreunsupercar bazat pe cel mai ieftin SUV din lume, capabil sărivalizeze cu nume consacrate precum Ferrari sau Lamborghini.

Se pare că zvonul dezvoltării unui Duster de 850 CP areca punct de plecare vizita pe care Jean-Philippe Dayraut(pilot care aleargă pentru BMW) le-a făcut-o celor de la TorkEngineering, firma care a dezvoltat modelul de curse Dacia Duster pentru Trofeul Andros.

Conform mai multor surse, discuţiile au vizat preparareaunei maşini pentru participarea la Pikes Peak - un locunde foarte mulţi producători se perzintă cu bolizi de sute de caiputere. Dacă cei de la Tork Engineering vor dezvolta o maşinăpentru Pikes Peak şi dacă aceasta va fi o Dacia Duster de 850 CP,rămâne de văzut.

Teoretic, un asemenea bolid ar trebui să beneficieze deserviciile unui propulsor donat de Nissan GT-R, un V6 care, datorită sistemului bi-turbo,poate fi uşor făcut să atingă asemenea valori de putere maximă, maiales că masa totală a maşinii de curse s-ar cifra în jurul a 900 kg(ceea ce va înseamna un raport de aproape 1 CP/ kg!).

Voi ce credeţi?

ARE ŞANSE SĂ APARA UN MODEL DE CURSE DACIA DUSTER DE 850CP?