Criza economică poate duce la „Dacia de 5.000 euro”

Autor: Andrei Nan acum 14 ani Opinii
Criza economică poate duce la „Dacia de 5.000 euro”

Dacia Sandero primeşte, în sfârşit, o motorizare de bază mai ieftină. Din moment ce în America de Sud există motorizarea de 1,0 litri pe Renault Sandero, de ce la noi se mai păstra învechitul 1,4? Pentru că Dacia considera că există încă o piaţă de desfacere, unde clientela nu este atât de sensibilă la factorul poluare.

Ei bine, nu este aşa, iar criza economică se pare că i-a grăbit pe cei de la Dacia să facă acest pas – adoptarea motorului de 1,2 litri şi 75 CP, preluat de pe Renault Clio. Cel puţin pentru piaţa din vest, acest lucru era o necesitate, datorită noilor norme Euro 5.

Prima ţară în care am aflat că Dacia va comercializa Dacia Sandero 1,2 16V este Olanda, unde va costa cu 500 euro mai puţin şi va avea un preţ psihologic de 7.995 euro. O maşină nouă de oraş, cu spaţiu de compactă şi cu un nivel de dotare satisfăcător, sub 8.000 euro! O adevărată super-ofertă de criză, nu credeţi? Aşteptaţi-vă la creşterea imaginii şi vânzărilor Dacia în vest – da, în vest, de unde vin toate aceste maşini second hand pe care mulţi le preferă în locul unei maşini noi Dacia…

Bineînţeles, primele poze spion cu noua motorizare în teste în România au apărut deja, deci în prima parte a acestui an este de aşteptat să fie lansată şi în România Dacia Sandero 1,2 16V. Întrebarea este dacă vom avea parte de un ecart de preţ similar – ceea ce ar însemna ca Dacia Sandero cea mai ieftină să coste sub 6.500 euro.

Nu doar atât, dacă motorizarea 1,2 16V va echipa şi Dacia Logan (având în vedere că performanţele propulsorului sunt aproape identice, nu văd motive împotriva acestui transplant), asta ar putea însemna că Dacia Logan cea mai ieftină ar putea costa… 5.900 euro! Un preţ deosebit de competitiv pe piaţa noastră pentru o maşină nouă, la care, dacă se mai adaugă vreun discount serios, se poate ajunge la ambiţia fostului preşedinte Renault, Louis Schweitzer: "Dacia de 5.000 euro".

Oare o maşină nouă de 5.000 euro ar atrage românii?

Pagini: 1 2

Citește și...Comentarii
Inchide