Dacia SUV la Geneva 2009

Autor: Oraan Mărculescu 23 feb. 2009 Opinii
Dacia SUV la Geneva 2009

Conform informaţiilor primite de colegii de la MEDIAFAX, de la surse din interiorul Dacia, pentru Salonul Auto Geneva 2009 ni se pregătesc nişte surprize de proporţii.

Prima dintre ele va fi chiar Dacia SUV, un model de sine stătător în gama Dacia, dar care preia o parte din platforma tehnică a lui Dacia Logan. Totuşi, se pare că nu vorbim despre un omolog al lui Renault Sandero Stepway, văzut de curând în teste în judeţul Argeş şi cu denumirea posibilă Dacia Sandero Cross.

Sursele MEDIAFAX spun că "Dacia SUV seamănă puţin cu Sandero", ba chiar că modelul a fost proiectat în proporţie de 80% în România. Iar unele zvonuri apărute pe daciaclub.ro, chiar de la angajaţi din cadrul uzinei Dacia, dau ca sigur faptul că noul model va avea o caroserie de sine stătătoare, mai lată şi mai înaltă decât Dacia Sandero.

Totuşi, pare neverosimil ca noua Dacia SUV să apară în premieră mondială la Geneva 2009 fără ca până acum absolut nimeni să nu fi surprins maşina în teste reale, pe drumurile publice, aşa cum s-a întâmplat cu Dacia Sandero Cross. Ceea ce duce la ipoteza că în standul Dacia la Geneva 2009 ar putea fi expus un concept Dacia SUV, apropiat de viitorul model de serie în proporţie de 90%.

Dacă această ipoteză, totuşi, nu este confirmată oficial, în schimb prezenţa unui concept Dacia la Geneva 2009 este sigură, mai ales după confirmările oficialilor Dacia cu privire la primele imagini apărute pe internet. Se pare, însă, că nu vorbim despre Dacia Coupe Concept, ci mai degrabă despre conceptul unei maşini hatchback de categorie compactă, un showcar menit a ne arăta stilul viitoarelor maşini Dacia şi de a creiona o nouă imagine de marcă.

Mai sunt 9 zile până la Salonul Auto Geneva 2009, unde am putea asista la prezenţa cea mai prolifică de până acum a mărcii Dacia la un salon auto internaţional de anvergură.

Promotor.ro va fi acolo şi vă va transmite în direct primele impresii despre noul Dacia SUV, dar şi despre al doilea concept din istoria modernă Dacia.

P.S. Eu mă bucur că se infirmă ipoteza de la începutul acestui an, ca Dacia SUV să fie o altă victimă a crizei auto. Ba chiar mai mult decât atât, în mod nesperat pentru Renault, Dacia este, la ora actuală, una dintre mărcile cel mai bine adaptate pentru perioada nefastă prin care trece domeniul auto. Ceea ce va fi foarte clar la Geneva 2009.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide