Opinie

Opinie

Autor: Bogdan Nicolai acum 12 ani Opinii

Ea apare silenţios lângă tine. Nu ai simţit nimic. Dacă nu ai fi întors capul, nici n-ai fi ştiut că e acolo. Motorul maşinii ei mici este diplomat, ca un ambasador într-o zonă de conflict. Caroseria nu-i este zgâlţâită de başi. Este o fată frumosă. E tunsă băieţeşte, dar are un profil perfect, sâni măricei protejaţi de un maieu negru foarte strâmt, mâini subţiri, delicate, care ţin volanul într-un fel anume, ce te scoate din minţi.

Ochii tăi s-au hotărât să evadeze. Fac eforturi considerabile pentru a ieşi din orbite. Vor să trântească pleoapele la plecare. Simţi gust de asfalt prăfuit, aşa că hotărăşti să-ţi rulezi limba şi să închizi gura. Eşti mai derutat decât un şoarece pe o pistă de hipodrom. Ai vrea să o întrebi ceva, să intraţi în vorbă. Nu! Ai vrea ca ea să coboare geamul şi să te întrebe ce DJ asculţi acum. Fata e sub vrajă. Nu schiţează nimic.

Oare îi place clubbereala ta sau ascultă Leonard Cohen în surdină? Oare crede că eşti şmecher când aude cât te ţin difuzoarele sau te consideră un ţăran prost? Te-a observat măcar? Îi place maşina ta? Poate că nu dă doi bani pe maşini pentru că dă sute de mii de euro şi atunci eşti frustrat. În general, noi, bărbaţii, părem frustraţi. Turăm motoarele aiurea. Fetele merg încet, ne fac parcă în ciudă.

Ni se pare că femeile conduc prost pentru că nu sunt atât de nesimţite. Ele mai au încă răbdare cu Bucureştiul, cu străzile aglomerate ale României, cu noi, taurii în călduri, oameni primitivi peste care a dat brusc tehnologia. Parcă prea dăm cu bâta-n claxoane, parcă prea ne batem ca Tarzan cu pumnii în capotă. Atunci când este numai o femeie frumoasă într-o maşină la semafor, tragem de câteva ori aer adânc în piept când se face verde şi ne resemnăm.

Dar atunci când sunt câte două, intersecţia începe să emane sexualitate. Apare competiţia. Florin de la Bârlad (din Merţan) vrea să arate că e mai şmecher decât DJ Pulea (din Audi). Tipii ăştia nu înţeleg că nu există cale de mijloc. Ori eşti un domn şi ştii să o tragi pe dreapta pe domnişoara, ori eşti un meltean prost şi fata te lasă cu ochii în soare sau în retrovizoare.

Iar asta se întâmplă când subestimezi toate femeile şi le pui eticheta de “uşoare”. Din moment ce TU te holbezi la ele şi la maşinile lor scumpe, înţelegi oare cât de ipocrit ai fost afirmând mereu că “Toate femeile e pe interes! Toate se uită la cum eşti îmbrăcat, frăţică, la ce maşină ai!”? Ei, na? Pe bune? Dar tu cum reacţionezi când vezi o tipă într-un CL Brabus?

Nu-i aşa că ţi-ai călca pe orgoliul pe care oricum nu-l ai şi te-ai lăsa întreţinut de ea? Nu te-ai lăsa oare ocrotit de această mămică tânără? Poate că n-ar trebui decât să-i prepari seara cina şi să o aştepţi cu lumânări pe masă şi cu chestii de la sex shop în dormitor. Ea va plăti chiria vilei, iar tu vei tunde iarba şi vei face curat la câine şi la porc.

Multinaţionala îi va plăti vacanţa la Paris, iar tu ii vei căra bagajele, atârnătorule! Ca să o zic pe limba ta: femeile nu e mai pe interes decât eşti tu, femeile are demnitate şi nu se holbeşte la semafor la tine cum te holbeşti tu pe ele. Majoritatea la femei munceşte mult la birou şi face sex doar de plăcere, dar nu cu tine.

 

Tags:


Comentarii
Inchide