Al doilea teaser Lamborghini pentru Paris 2010

Noul supercar pe care Lamborghini îl pregăteşte pentru Salonul Auto Paris 2010 ne mai dezvăluie un element: a doua poză-teaser, a capotei motorului.

Al doilea teaser Lamborghini pentru Paris 2010 Al doilea teaser Lamborghini pentru Paris 2010

După unu vine doi, logic. În cazul campaniei de teasing pentrunoul supercar Lamborghini, după "numero uno", imagine apărută acum o săptămână,este rândul lui "numero due" să fie datăpublicităţii.

De această dată, se pare că ni se oferă un mic previewal capotei motorului - noul Lambo urmând a fi, evident, omaşină supersport cu motor plasat central. Din câte se poateobserva, vorbim de un propulsor V10, dacă aceste 10 fante suntpentru aerisirea celor 10 cilindri.

Capota se pare că este realizată din fibră decarbon, iar în spate se observă nişte umflăturiinteresante pe laterale - probabil provin de la stopuri. Dar,pentru moment, nu putem decât specula pe marginea celor douăimagini din acest moment.

Cu ocazia imaginii teaser "numero due", preşedinteleStephan Winkelman a transmis presei şi un manifest pentruviitoarele supercaruri Lamborghini, prin care arată căpriorităţile companiei s-au schimbat: viteza maximă nu mai esteprincipalul lucru care defineşte un supercar, fiind depăşită caimportanţă de manevrabilitate şi acceleraţii.

În plus, preşedintele Lamborghini aduce în discuţie consumul mairedus şi emisiile CO2 mai mici, drept pentru careo altă prioritate a inginerilor este obţinerea unei masecât mai scăzute - de la mijlocul anilor '50, de exemplu,maşinile Lamborghini s-au "îngrăşat" cu 500 kg până acum, din cauzacompromisurilor ţinând de securitatea activă şi pasivă saudoleanţelor în materie de confort.

Prin urmare, cuvântul de ordine în cazul noilor maşiniLamborghini va fi fibra de carbon. Iar modelul pe care îl vom vedeala Salonul Auto Paris 2010 s-ar putea să fieprimul Lambo realizat integral din fibră de carbon.